Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Primăria Municipiului Constanța continuă amplasarea containerelor galbene  pentru deșeuri reciclabile

Primăria Municipiului Constanța continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile(111)

Aproximativ 300 de astfel de recipiente au fost deja amplasate la platformele din zonele Faleză Nord, Tomis 1, Tomis 2, Tomis 3, Tomis Nord și Casa de Cultură, iar în perioada următoare, alte 600 de containere vor ajunge și la celelalte puncte de colectare a deșeurilor din toate cartierele.

Dragoș Banaga - șef departament colectare selectiva, sortare, tratare si valorificare energetica Polaris M Holding: “Observăm că de la o zi la alta cantitățile de deșeuri reciclabile sunt tot mai mari. În ultima lună am depășit 120 de tone, ceea ce este un lucru foarte bun, sperăm ca după ce le amplasăm pe toate să ajungem la 200 de tone lunar. Aceste recipiente galbene vin în completarea celor aproximativ 400 de containere tip iglu și platforme modulare, verzi, albastre și galbene destinate materialelor reciclabile, instalate deja în special în zonele cartierelor cu blocuri din oraș. Facem un apel către cetățeni să colecteze selectiv în casă în primul rând, să curețe recipientele din plastic de lichidele care le-ar putea contamina și să le strivească înainte de a le depozita pentru a optimiza volumul acestor containere”.

Deșeurile reciclabile sunt colectate zilnic de angajații societății de salubrizare, iar încărcarea se face în autospeciale destinate materialelor refolosibile care ajung apoi la centrele de colectare unde se transformă în saci menajeri, folii, celuloză și hârtie și alte materiale refolosibile.

Platformele au fost instalate pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor din Constanța

Primăria Municipiului Constanța recomandă în continuare locuitorilor orașului să separe deșeurile reciclabile de cele menajere și să le depoziteze în platforme în secțiunile special amenajate și inscripționate corespunzător.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

REVOLUȚIA PESCĂRUȘILOR LA MANGALIA
scris de Lucian Cristea
Când a fost declarat simbolul orașului Mangalia, pescărușul arăta impecabil. Edilii Mangaliei tinere și nobile de atunci l-au(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii