Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TA-RA-TA-TA/GOARNELE AU SUNAT!/ȘI PE MOHAMMAD, CE L-AU  MAI APLAUDAT!

TA-RA-TA-TA/GOARNELE AU SUNAT!/ȘI PE MOHAMMAD, CE L-AU MAI APLAUDAT!(496)

Mohammad Murad îi reproșează premierului României că nu a făcut nici măcar o singură afacere în viața lui! Ca să vezi și să nu crezi! Câte bordeie, atâtea obiceie! Mâine o să vină unii și o să ne reproșeze că nu spălăm bine maimuța pe cap! Ne lasă pe noi, niște naivi împiedicați în șlapi de baie, după cum ne caracterizează, să tragem singuri concluzia finală! Am avut un coleg în facultate. Ăsta mustea de afaceri! Se oprea în dreptul tău și te întreba direct: “Ce îmi dai? Ce-ți dau?”

Dacă nu a făcut afaceri cu măsline, pentru că nu l-a ajutat clima, primul nostru ministru nu se pricepe nici la tarabe și nici la turism! Mai ales la turism, unde Mohammad se dă drept doctor docent! Premierul? Nu este bun antreprenor! Așa zice Mohammad, președintele FPTR! Să fi făcut și el de milă măcar o contrabandă cu porumb fiert! Câți nu au derulat afaceri cu porumb fiert pe plaja “Doi papuci” sau la Vama Veche! Măcar să-și fi scos o adeverință că a făcut practică la Mamaia, ca să îl dea pe spate pe patronul de la Phoenicia! Lui Mohammad i-a scăpat porumbul fierbinte din gură! Dumnealui agrează doar oamenii care au făcut sau fac afaceri! Iar afacerile se fac așa cum se fac în “Romania”! Nu ai încheiat nici măcar o înțelegere la viața ta, nu contezi pentru Mohammad! Care s-a învățat, de când este în România, să vină muntele la el! Și nu oricum, ci cu plecăciune!

Orban nu a avut norocul libanezului! La el, din păcate, nu a venit muntele, ci pandemia! Și nu a venit singură, ci cu moartea după ea! Care moarte, se știe, a făcut ravagii în România! Din câte știu, în fața morții, foarte mulți afaceriști au renunțat la tot și au încercat să își salveze viața ca niște oameni de rând!

Norocul nostru, al românilor, s-a numit Ludovic Orban și Guvernul lui! Primul ministru a preluat de unul singur întreaga răspundere în ce privește soarta a sute de oameni de pe teritoriul patriei și din străinătate, tot români! În astfel de momente de nebunie, cu un supliment consistent de panică, întreb, cine decide ce este mai important? Viața unui om sau buna funcționare a unui restaurant! Cu muntele mai negociezi, la fel și cu restaurantul, cu moartea, însă, nu ai nicio șansă!

Nu am reținut numele nici unui mare specialist în materie de epidemii din PSD care să se fi alăturat echipei guvernamentale liberale! Este unul care trece, în fiecare zi, pe la Piața Victoriei ca să bage lingura sa de fier prin gard și să facă mult zgomot, insultându-l pe premier! Îl cheamă Ciolacu și vrea să ajungă șef mare la PSD! Și cine credeți că îl acompaniază din rândul doi, banca de la geam? Mohammad Liberalul! Și Agathon Dan Matei, “fratele de sânge” al președintelui FPTR, ministrul Turismului?

Cum ce-i cu el? Întreb. Și dumnealui tot un vechi membru al PNL? Măcar Ciolacu are un scop în viață! Presupun că și în afaceri. E drept, și Mohammad tremură de grija afacerilor sale din turism! Nu spun că nu este devotat unor principii, dar mult mai aproape îi este cămașa! Deși, în anumite situații, când îl mână interesul, face caz de apartenența sa la mișcarea liberală, Mohammad Murrad nu a avut nici o reținere în a-i pune sula în coaste primului ministru Ludovic Orban! Cu chemarea în judecată, dacă nu dă liber turismului de pe litoral să funcționeze la parametrii normali! Deocamdată, Orban reprezintă o marcă, pot spune, demnă de tot respectul românilor și nu scuipi pe ea, pentru că nu și-au recuperat, cât ai bate din palme, domnii patroni din turism pierderile generate de pandemie!

Poate că sunt subiectiv în anumite puncte de vedere. Dar am senzația că Mohammad a jucat la mai multe capete și-a reușit ceea ce și-a propus. În primul rând, reactualizarea imaginii sale! Iată și scenariul la care m-am gândit de unul singur, considerând că mă pot exprima la fel de liber ca și persoana care a declarat că "Mohammad e mai român decât mulți români autohtoni"! Opinia mea? Nici chiar așa! Toate aceste secvențe par a fi decupate dintr-un program omagial!

1. Mohammad a devenit sonor pe parcursul acțiunii revendicative organizate sub sigla patronatului pe care îl conduce. S-a remarcat printr-un limbaj agresiv și amenințător împotriva primului ministru, catalogat și tratat sub demnitatea sa! În condițiile în care Guvernul a fost ok față de negociatori, președintele FPTR a fost excesiv de dur!
Ca să-și facă imagine? Nu ar fi mai înțelept să își facă imagine prin activitatea de turism pe care o desfășoară și nu prin mitinguri ad-hoc? Facem spectacol pentru Mohammad sau ne batem pentru drepturile noastre?

2. După perioada de apatie determinată de epidemie, după o lipsă acută de acțiuni sezoniere, includ aici și ratarea deschiderii festive a sezonului estival, prognoze dezamăgitoare etc., Mohammad a simțit nevoia să iasă în față! Ca să ce? Ca să își arate mușchii! Cum, altfel, decât luîndu-se la trântă cu Puterea liberală! Pe care o reprezintă! Cum, altfel, decât reînnoind, ca la un Congres, jurămintele sale față de FPTR! Declarație istorică Mohammad: “Niciodată nu voi negocia împotriva patronatelor din turism!” Plus 20 de camioane cu nisip în fața Guvernului! Măcar ca peisaj, aici s-ar potrivi câteva sonde și două cămile aflate în exercițiul funcțiunii. Declarație istorică Mohammad: “Culoarea noastră este tricolorul!” Nici de 1DECEMBRIE nu am trăit o asemenea emulație creatoare! Ta-ra-ta-ta... Mi-am adus aminte de un cântecel patriotic din perioada în care eram pionier. "Ta-ra-ta-ta-goarnele au sunat!" Ce rost avea toată lozincăraia asta și amestecul general de promisiuni și angajannte și declarații patriotice într-o situație absolut normală de negocieri! Cine a ieșit în evidență pe acest fundal patriotic din care a lipsit Peneș Curcanul? Domnul Mohammad, desigur!

3. L-a ales ca țintă pe Ludovic Orban, bazându-se pe faptul că reușitele acestuia l-au făcut mai puțin simpatic grupării conduse de Rareș Bogdan. S-a aliat deci cu Rareș.

4. De altfel, de la Rareș în jos, cu care simpatizează și Mohammad, toți liberalii erau convinși că Orban nu o să se descurce în condiții de criză! Înainte de epidemie, se dădea ca certă schimbarea sa din funcția de președinte al PNL, aceasta fiind dorința lui Rareș, susținut și de o parte din PNL Constanța. Aia rebelă care caută tot timpul noduri în papură conducerii județene a PNL. Dar Orban merge mai departe!

5. Mărul discordiei(principalul) rămâne la Bogdan Rareș, care dă semne clare că râvnește la funcția de președinte pe țară al PNL! Se înțelege de la sine că nu-i plac ochii lui Orban!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii