Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Bătrânul Tomis își spune povestea! Se montează panouri informative în Parcul Arheologic din Constanța!

Bătrânul Tomis își spune povestea! Se montează panouri informative în Parcul Arheologic din Constanța!(358)

După ce angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au montat 70 de plăcuțe cu informații despre vestigiile care prezintă fragmente din istoria Cetății Tomis, zilele acestea se ocupă de panourile informative. Acestea au fost curățate, reparate, vopsite și lăcuite iar acum se aplică textele.

8 dintre ele, cele mari, vor fi inscripționate cu date despre „Tomisul Creștin", „Evoluția orașului Tomis în antichitate", „Începutul cercetărilor arheologice în Dobrogea" „Creștinismul în Scythia Minor (Dobrogea)", „Întemeierea orașului Tomis", „Cărturari din Dobrogea în antichitate", „Dobrogea în secolele X-XIV", „Numele orașului Tomis" și „Numele orașului Constanța".

Alte 36 de panouri metalice, mai mici, vor conține scurte texte care prezintă evenimente sau locuri din vechea cetate Tomis.

Textele documentare au fost stabilite și puse la dispoziția municipalității de specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Mesajele sunt scrise atât în limba română, cât și în engleză.

În plus, cei care doresc mai multe informații despre istoria cetății tomitane pot scana cu telefonul mobil QR codul inscripționat pe fiecare plăcuță care îi va trimite către un site. Această platformă cuprinde detalii cu privire la vestigiile găsite în Constanța și care au fost amplasate în Parcul Arheologic.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

SCORMONITORII PRIN GUNOAIE-NOUA VIZIUNE ECONOMICĂ A PRIMARULUI CHIȚAC
scris de Lucian Cristea
Trebuie să recunosc ca până la impactul meu filozofic cu domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, nu am dat atenție multor(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii