Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CONSTANTINE, CONSTANTINE, SĂ-ȚI DEA DOMNUL NUMAI BINE!

CONSTANTINE, CONSTANTINE, SĂ-ȚI DEA DOMNUL NUMAI BINE!(1350)

Cer permisiunea să mă adresez cu “comisare” lui Constantin Dancu. Ca să fiu în ton cu starea de spirit existentă între noi doi, una tinerească, după fiecare întâlnire sau convorbire telefonică. .

Eu am avut șansa să-l cunosc pe omul Constantin Dancu. Precizez. Când în fruntea Poliției Constanța nu era el, ci Victor Popescu. Am fost martor la fiecare pas făcut înainte. Cu multe eforturi, cu multe sacrificii și cu multă stăpânire de sine. A fost tot timpul înconjurat de dușmani și adulat de prieteni! Comentat de diverși neaveniți care nu au apreciat niciodată capacitatea lui de a se menține la cote înalte din punct de vedere profesional. Cei cărora nu le-au plăcut disciplina și munca, și au fost destui, au încercat să dezbine nucleul de profesioniști care i s-a alăturat lui Dancu.

În primul rând, Constantin Dancu a relansat polițistul din Constanța. A fost o perioadă lungă în care Poliția Constanța a fost trasă pe dreapta. S-a spus atunci că este lipsită de profesionalism, că sunt mulți corupți, că interlopii își fac de cap în teritoriu etc. Ca reacție a neîncrederii manifestate la nivelul conducerii M.A.I., erau transferați la conducerea IPJ Constanța tot felul de generali interimari! Niște mediocri. Cu Constantin Dancu în frunte, Poliția Constanța a redevenit competitivă.

Din punct de vedere profesional, mă opresc aici. Eu îl păstrez în suflet și în minte pe minunatul om și prieten Constantin Dancu. Ca jurnalist, fiecare dintre noi are simpatii și antipatii. La capătul cursei, abia atunci, se face bilanțul final.

Constantin Dancu a ieșit la pensie. Pentru mine, deși nu eu contez în ecuație, a venit momentul descătușării. Pot, în fine, să-l îmbrățișez fără teama că i-aș putea pricinui, prin simpla mea prezență în sediul IPJ, vreun rău! Din acest motiv, am fost foarte prudent cu sentimentele mele...Ca să-i fie bine, ani de zile m-am abținut să cânt de ziua lui “Constantine, Constantine!”

Ca să nu pierd o prietenie atât de frumoasă, nu mi-am permis nici cel mai mic abuz pe șosele când era șeful la Rutieră! Dacă ați ști cât de greu se ține o prietenie adevărată! Adeseori este pusă în pericol prin simple diversiuni.

Constantin Dancu a ieșit la pensie! Nu este o tragedie, dar pot să spun că acest demers s-a înfăptuit mult prea devreme...Pauzele lungi și dese nu sunt o caracteristică a conduitei sale. Așa că sunt convins că, indiferent în ce formulă, comandantul Constantin Dancu va reveni în mijlocul evenimentelor planetare…

LA MULȚI ANI, CONSTANTINE!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii