Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
PESEDIȘTII, CAMPIONII TERGIVERSĂRILOR, AU PUS SĂNĂTATEA POPULAȚIEI ÎN PERICOL!

PESEDIȘTII, CAMPIONII TERGIVERSĂRILOR, AU PUS SĂNĂTATEA POPULAȚIEI ÎN PERICOL!(464)

Trecem cu toții dintr-o situație grea într-o situație și mai grea! Pesediștii însă nu dau doi bani pe situația creată! Ei știu să facă doar un singur lucru: să caute noduri în papură!

De pildă. Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost votat cu o largă majoritate în Camera Deputaților. Degeaba. PSD s-a apucat să-l ia la puricat în bătaie de joc...Așa cum procedează polițistul de la “Rutieră” care are boală pe un vitezoman. Nimic nu este bun,
miroși a alcool, totul este în neregulă! Tot felul de chichițe…

La fel și la Senat. Totul este "un dezastru!” Concluzia îi aparține lui Robert Cazanciuc, ultima “minte luminată” la modă din PSD…

Tot ținând mâna întinsă ca să nu greșească distanța regulamentară din jurul mesei la cârciumă, bietul Cazanciuc (sau Cazacioc ?) a uitat un lucru absolut esențial...Proiectul de lege amintit fusese votat, în unanimitate, de grupul PSD din Cameră! Așa se întâmplă când te apucă pandaliile ! Memorie scurtă sau exces de zel în a se scărpina cu bârna din ochiul lui drept? Pe care, evident, nu o vede!

Neînțelegerile dintre pesediștii din Camera Deputaților și pesediștii din Senat au prelungit starea de nesiguranță sanitară. PSD și-a transferat asupra țării și sănătății românilor luptele interne pentru putere de dinaintea Congresului.

Maestru în tergiversări, Marcel Ciolacu a venit cu noi pretexte.
Chemarea premierului și a ministrului Sănătății la Senat, fără să fi fost, de fapt, invitați oficial, și așa-zisa lipsă a unei dezbateri organizate de președintele Iohannis au fost tergiversări inacceptabile pentru gravitatea situației actuale.

De altfel, trebuie precizat cât se poate de clar că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției au avut disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului, dar niciunul nu a primit invitația de a participa la dezbaterile pe marginea legii care privește carantina și izolarea, până la începerea dezbaterilor!

De asemenea, președintele Iohannis a făcut apel la ”colaborarea loială între instituțiile fundamentale ale statului” și la adoptarea de urgență a cadrului legal de care Guvernul are nevoie pentru combaterea pandemiei.

Marcel Ciolacu a mai făcut o afirmație falsă: că proiectul de lege al carantinei nu ar fi avut avizul Ministerului Justiției. Dimpotrivă, proiectul de lege a fost avizat favorabil de Ministerul Justiției în ședința de guvern din 6 iulie, observațiile formulate fiind preluate în textul proiectului de act normative. Proiectul, cu avizul Ministerului Justiției a fost adoptat de plenul Camerei la 9 iulie, fără ca Marcel Ciolacu, președinte al Camerei, să invoce atunci acest fals argument.

PSD trebuie să înceteze cu pretextele, tergiversările și blocajele. Să fie responsabil măcar în ceasul al doisprezecelea și să nu-și mai transfere conflictele interne asupra sănătății românilor. Starea de vid legislativ trebuie să se oprească aici!

Sunt zece zile de la publicarea deciziei CCR și a trecut deja o săptămână de la momentul în care Guvernul a trimis proiectul de lege în Parlament, solicitând procedură de urgență. Guvernul s-a mobilizat să redacteze proiectul în 3 zile, în vreme ce în Parlament proiectul stă de 7 zile.

Între timp, am asistat cu toții la ieșirea din spitale a peste 500 de persoane infectate și la nerespectarea măsurilor de autoizolare a celor potențial infectați. Zilnic vin știri cu noi cazuri de îmbolnăviri, oameni obișnuiți și persoane publice. Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de instrumente legale vitale în pandemie, spre deosebire de autoritățile țărilor civilizate, unde Opoziția nu pune piedici Guvernului în chestiuni cruciale precum combaterea eficientă a pandemiei și sănătatea cetățenilor.

Guvernul a fost prezent la dezbaterile din Cameră și la Senat în comisii, prin reprezentanți, prin specialiști și a transmis inclusiv o analiză comparativă cu măsurile legislative ale altor țări privind izolarea și carantina. Sunt măsuri care se aplică în toate țările civilizate. PSD trebuie să se gândească serios și responsabil ce ar fi fost la Suceava sau Țăndărei în lipsa carantinei ca soluție a autorităților.

PNL a acceptat un compromis politic în Camera Deputaților și PSD a amendat legea izolării și carantinei așa cum a dorit. Nu au fost atacuri politice, președintele și premierul au transmis semnale de unitate săptămâna trecută, tocmai cu încrederea că această lege esențială în limitarea răspândirii virusului va trece și în înțelegerea faptului că românii nu vor să vadă scandal politic când viața lor este în pericol.

Virusul nu are culoare politică și, în aceste zile, societatea românească aștepta și avea nevoie de solidaritate, seriozitate și responsabilitate din partea tuturor partidelor politice, inclusiv de la PSD.

Ultima oră: Legea carantinei și izolării a trecut de Parlament, cu aproape unanimitate de voturi, în pofida disensiunilor care au durat aproape o săptămână!
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii