Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CE VRĂJI MAI FACE GHEORGHE DRAGOMIR?

CE VRĂJI MAI FACE GHEORGHE DRAGOMIR?(1198)

Și l-am prins cu rața-n brațe pe domnul Dragomir! Din cele relatate în ziarul “timpul.info”, reiese că una spune și alta face! Zice că nu mai face ce făcea, dar tot face!

Bine că nu l-a prins cu rața falsul Cattani, cu apucăturile sale teribiliste și dorința lui de om recunoscător de a-i număra ouălele lui Adrian Năstase în Euro, indiferent de localitatea lui de naștere! Ca o dovadă a recunoștinței ce i-o poartă pentru ceea ce reprezintă domnia sa astăzi în societatea noastră...Mai ales că a fost declarat fruntaș pe ramură într-un sondaj electoral care cultivă umorul și mai puțin realitatea!

Vă dați seama ce ar fi ieșit din disputa dintre un bătrân liberal și un “berbec”, din punct de vedere politic? Vă amintiți ce spunea Gheorghe Dragomir, recent, în ziarul “Timpul”?

Că nu se mai amestecă în treburile partidului.
Că nu mai dă buzna peste conducerea județeană cu indicații și sfaturi ca la fotbal.
Că lucrează în privat și că se simte foarte bine așa. Că se mulțumește cu statutul de simplu membru de partid și se comportă ca toți ceilalți activiști…
Că nu mai inițiază tot felul de negocieri cu diverse partide fără să se consulte cu conducerea PNL Constanța.
Că nu îi mai pune pe lideri în fața faptului împlinit.

Domnia sa a promis, în repetate rânduri, că nu se mai amesetecă, după principiul “Încurcă-i și ațâță-i, drace!”, în chestiuni care nu îl privesc.
Parole! Parole!

Îl înțeleg că, în postura de fost președinte al PNL Constanța, nu se poate abține de la diverse intervenții și că domnia sa consideră că trebuie să fie consultat! Îi citesc pe față revolta personală care degajă suflul exploziei gen “Eu v-am făcut, eu vă omor!”

Am zis “să fie consultat”. Desigur, nu de un medic! Am senzația că domnul Dragomir trăiește cu convingerea că toți cei care ocupă în prezent funcții de conducere în partid trebuie să-i fie recunoscători și supuși precum Robert Boroianu!

Actualii lideri constănțeni sunt destul de deschiși cu domnia sa și nu i-a îngrădit nimeni accesul la drepturile sale de simplu membru de partid, dar există în toate cele ce sunt o limită! Ei, aici e aici…

Cum poți să-i ceri lui Dragomir să accepte statutul de simplu membru de partid! Poate greșesc, dar am senzația că Gheorghe Dragomir face un joc dublu...Îi ridică în slăvi pe Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu, ca fiind candidații ideali ai PNL, dar, într-un alt registru electoral, negociază cu USR, fără a fi mandatat, candidatura lui Mohammad Murad la postul de primar al Constanței!

O “găselniță” cu care Dragomir tulbură de luni de zile apele în PNL Constanța! De ce? Domnia sa are de luat o revanșă sentimentală față de Mohammad și i-a băgat în cap că sunt mari șanse să devină primarul orașului Constanța! Și Mohammad crede și el același lucru, dovadă că visează deja la taxe mai mici și poziții privilegiate în sectorul financiar!

Mai grei de cap sunt liderii de la București, care acceptă tacit jocurile lui Dragomir și nu iau în calcul că liberalii constănțeni sunt din nou așezați pe un butoi cu explozibil! Acum, în prag de alegeri!

Cei mai mulți dintre ei consideră că a venit vremea ca Dragomir să facă și dumnealui pasul înapoi pe care l-au făcut toți “veteranii” din PNL Constanța în anul 2016! Un pas în favoarea tinerilor liberali, cu șanse mai mari de a promova…

Din păcate, o inițiativă lăudabilă s-a transformat, datorită încăpățânării domnului Dragomir de a-și păstra poziția privilegiată în partid, într-un episod de coșmar pentru câțiva “seniori”! Când era cu Dragomir în glorie, nu cred că Puiu Hașotti și-a imaginat vreodată că va ieși din politică împins pe ușa din spate și cu lumina stinsă de prietenul său! Erau ca doi frați siamezi cu o singură pălărie pe cap...

Mihai Lupu a trecut și el cu greu peste momentul în care a fost scos șmecherește din prima linie a partidului! A fost mințit! De bună credință, și-a dat demisia din toate funcțiile, ca să afle, într-un târziu, că a fost păcălit!

Se plâng unii că PNL nu are prea multe cadre bine pregătite profesional și politic...Cadre sunt, dar joacă Dragomir alba-neagra cu ele! Dovada? A fost nevoie de un om capabil să-l înfrunte pe Țuțuianu în disputa electorală pentru șefia Consiliului Județean Constanța…Fără a sta prea mult pe gânduri, conducerea partidului l-a desemnat pe Mihai Lupu! Un motiv în plus ca Dragomir să se supere din nou pe Bogdan Huțucă!

În cazul lui Mihai Lupu, iată, a venit marea revanșă! Conducerea PNL Constanța l-a desemnat drept candidat la președinția Consiliului Județean Constanța! Nici că se putea o reîntâlnire mai stânjenitoare cu Lupu, pentru Dragomir! Sau poate plină de ură sau antipatie! Oare ce te poate determina să urăști un om blajin ca Lupu? Cu atâtea calități!

Iată că atunci când a fost nevoie de un profesionist și de un politician capabil, conducerea partidului l-a chemat pe Lupu! Așa, fără ca Huțucă să se consulte cu domnia sa?

L-am întrebat pe Dragomir dacă s-a mai întâlnit cu Lupu...Nu mi-a dat nici un răspuns. Normal, după cele întâmplate, întâlnirea cu Lupu nu poate fi una prea agreabilă...

Domnul Gheorghe Dragomir și-a luat brevetul de negociator privat și negociază la liber diverse înțelegeri la genunchiul mic al broaștei râioase, că doar știm cu toții cum este în politică...Lucrează în privat,dar ața îl trage tot la politică! Din păcate,la aia care dezbină…În viața sentimentală s-au produs mutații importante. L-a abandonat pe micuțul și nervosul Roberțel, care, după o discuție cu mine la telefon, a mărturisit că “a fost un dobitoc”! Nu știe nici astăzi de ce și când!

Noua feblețe a fostului lider liberal este Mohammad Murad! În ultima vreme, cei doi au fost văzuți în parcul de distracții al USR! Se dau în “roata vieții”, trag la tir cu arcul după nenea Marcu…În parcul de distracții al USR se negociază absolut totul: orice bărcuță, trambulină sau salt mortal. Inclusiv ajutorul politic!

Mohammad Murad se pregătește să facă un salt mortal de la statutul de investitor străin la statutul de primar! Stau să-l prindă Dragomir și Barna la o negociere în trei! Acum îmi explic de ce Dragomir insistă și spune că PNL nu are șanse decât într-o alianță cu USR!

Sincer să fiu, credeam că povestea cu candidatura lui Mohammad la alegerile pentru Primăria Constanța este o glumă...Dar nu efectuezi un salt mortal de dragul cascadoriilor fără miză! Dar ce s-ar putea negocia în cazul lui Mohammad? Deocamdată, se declară independent, dar nu este exclus să apară și alte oferte gen “nea Alecu care tunde oaia și berbecul”...

Înțeleg că Mohammad e un fel de “stat în stat” guvernat de domnul Dragomir, care face din nou valuri, ceea ce pe unii îi enervează...Ce-i al lui Dragomir este al lui Dragomir! Cu o singură picătură chinezească umple o călimară întreagă!

Când vorbește despre oportunitățile pe care le are Mohammad, ca din senin, Dragomir își aduce aminte de amiralul Chițac, căzut în dizgrația sa! S-au dus vremurile când jocurile erau făcute de tripleta Comănescu GSP-Dragomir-amiralul Vergil Chițac! Bate șaua ca să pricepem că, în ceasul al 12-lea, Mohammad este soluția salvatoare în fața unui Chițac “care a făcut multe greșeli”!

Din punct de vedere electoral, Gheorghe Dragomir este un fel de “moașă comunală” pentru Mohammad, care produce mult deranj la PNL, după ce s-a trezit cu mai mulți candidați în serie!

Mohammad are ținte fixe în Primăria Constanța. A uitat deja de cetățean! Nu-i bai, cu el o rezolvă repede. Îl pune pe nea Alecu să taie, în fiecare lună. oaia și berbecul…

Și. colac peste pupăză! Ghici cine a venit la cina electorală? Corina Martin! I-o fi trecut otita depistată de domnul Mohammad într-o ședință estivală?

A trecut ceva timp de atunci și mă tem ca doamna Corina să nu-și fi uitat dopurile de vată în urechi! Nu-i pericol! Mohammad a vindecat-o de otită! Au strigat unii “Ecologie” și ea a înțeles “Primărie”!
 

Comentarii

Marian
05-08-2020
Mihai Lupu poate reda judetului Constanta speranta dezvoltarii durabile, in care locuitorii se pot simtii integrati si turismul sa prospere. Dupa atatia ani de dezvoltare haotica, judetul Constanta are nevoie in pozitia de presedinte al Consiliului Judetean de o persoana capabila cum este Mihai Lupu pentru a prospera, dar si pentru a pastra stralucirea autentica a comunitatii locale.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!