Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Decebal Făgădău: Îmi doresc să începem anul școlar pe 1 octombrie, în același timp cu anul universitar!

Decebal Făgădău: Îmi doresc să începem anul școlar pe 1 octombrie, în același timp cu anul universitar!(344)

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, despre redeschiderea școlilor în această toamnă:

" -Constanța este pregătită să înceapă școala pe 15 septembrie dar consider că acesta este un termen ambițios. Ne dorim să deschidem anul școlar atunci când toate condițiile ar fi îndeplinite și depinde foarte mult de evoluția cazurilor.

Cred că 1 octombrie este un termen rezonabil iar Constanța ar câștiga încă 2 săptămâni de turism.

-Trebuie să asigurăm acces la educație, indiferent de forma în care aceasta se va face.

Săptămâna viitoare voi avea o ședință cu cât mai mulți directori de școli, ca să căutăm soluțiile optime în funcție de fiecare unitate școlară.

-În ultima ședință de Consiliu Local am suplimentat suma alocată educației.

Din punct de vedere al materialelor igienico-sanitare, noi ne-am pregătit din primăvară și avem încă pe stoc fiindcă școlile au fost închise.

-Dacă va fi nevoie, voi răspunde „prezent” în fiecare unitate școlară. Noi am început prin proiecte cu fonduri europene să mergem în comunitățile vulnerabile și să distribuim materiale igienico-sanitare, încercăm să cartografiem, să facem un inventar al nevoilor copiilor: dacă au acces la internet, pentru că degeaba pui la dispoziție o tabletă dacă lipsește conexiunea.

-Aștept o comunicare oficială din partea Ministerului Educației. Pandemia ne-a prins pe nepregătite și mulți au apelat la diferite platforme. Cred că este timpul să urmăm o linie unitară. Noi am încurajat această competiție între platformele educaționale pentru finalul anului școlar anterior ca să vedem care are priza cea mai bună la elevi și la dascăli, astfel încât în viitorul an să mergem pe o formă cât mai omogenă, mai uniformă.

-Indiferent de momentul electoral pe care îl traversăm împreună, școala nu trebuie să devină un subiect politic. Din punct de vedere bugetar, suntem pregătiți să facem față deschiderii unui nou an școlar. "

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ECOLOGIȘTII, NOII ALIAȚI AI LUI MOHAMMAD MURAD
scris de Lucian Cristea
Când te prindea Radu Cristian la înghesuială, în calitatea pe care o avea, aceea de șef al Gărzii Financiare Constanța, te "ardea te(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii