Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
„Piatra din casă” - un spectacol savuros! Merită vizionat în această caldă seară de vară!

„Piatra din casă” - un spectacol savuros! Merită vizionat în această caldă seară de vară!(177)

Diseară de la ora 21.30 sunteți aștepați în Parcul Arheologic, la „Piatra din casă”, producție a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, secția Dramă, regizat de Alexandru Dabija.

Este un spectacol plin de umor de situaţie, de limbaj şi de caracter, care dezvăluie personalitatea și obiceiul micii boierimi de la mijlocul secolului 19, din Moldova. 

Piatra din casă

de Vasile Alecsandri

Producător: Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, secţia Dramă

Mama, văduvă după trei soţi care i-au murit, vrea să-şi mărite fata cât mai repede, ca să fie liberă să-şi trăiască şi ea viaţa şi să se poată recăsători încă o dată.

Comedia „Piatra din casă” satirizează obiceiul micii boierimi din Moldova mijlocului de secol XIX de a transforma căsătoria într-un târg, o înţelegere între părinţi cu privire la împărţirea zestrei, fără a ţine cont de sentimentele copiilor, deşi în joc este viitorul lor.

Prin umor de situaţie, de limbaj şi de caracter, se dezvăluie personalitatea protagoniştilor şi mentalităţile vremurilor. Spectacolul atinge şi problema discriminării în contextul dezrobirii ţiganilor.

 

Bilete disponibile online: https://www.mystage.ro/spectacole/piatra-din-casa-2497 sau la Casa de Bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bd. Ferdinand 11) după următorul program:
luni: 09.00 - 12 și 16.00-21.00
marți - închis
miercuri - duminică: 09.00 - 12 și 16.00-21.00 

 

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

- Prezentarea la intrarea in spatiul destinat spectacolului cu 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
- Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

- Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
- Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
- Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii