Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Marius Horia Țuțuianu: Județul Constanța - O descoperire mereu actuală

Marius Horia Țuțuianu: Județul Constanța - O descoperire mereu actuală(664)

📍Când spunem Dobrogea, inevitabil o asociem cu Litoralul sau cu Delta Dunării, dar să nu uităm de moștenirea istorică și culturală a acestui ținut pe lângă aceste două ”hituri” turistice estivale.

📍Cel mai estic ținut al României are în depozit un tezaur însemnat de destinații interesante.

🌅De acest tărâm al contrastelor se leagă primele scrieri din istorie despre orașe de pe teritoriul de astăzi al României. Astfel, moștenirea istorică a acestui ținut se întinde în trecut pană la Cetatea Histria, un loc ce merită descoperit.

📍O diversitate naturală și culturală atât de bogată este o caracteristică ce face din #județulConstanța o destinație turistică remarcabilă. În aceeași măsură este și determinarea locuitorilor acestui județ de a-și conserva patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meșteșugurile, tradițiile și obiceiurile și de a păstra tot ce trecutul a făcut din acest colț al țării ”o descoperire mereu actuală”, un loc unic, pe măsură ce comunitatea construiește un viitor mai bun.

📍Pământ încărcat de istorie și plin de legende, Dobrogea își atrage turiștii, nu în ultimul rând prin multietnicitate.

📍Comunitățile etnice care locuiesc în acest spațiu sunt un exemplu de conviețuire. Turci, tătari, greci, bulgari, găgăuzi, germani, lipoveni, ruși, italieni, armâni sau evrei, toți și-au adus contribuția la prosperitatea zonei.

📍Multietnicitatea este prezentă în #județulConstanța, atât la oraș cât și la sat și astfel turiștii care ajung aici și pășesc inevitabil prin satele din sudul Dobrogei pot descoperi în aceste locuri o gastronomie diversificată, obiceiuri, tradiții și meșteșuguri ce reprezintă ”materia primă” a locuitorilor satului dobrogean, fapt ce completează perfect potențialul turistic local.

📍Agroturismul este un segment de nișă în turismul constănțean și merită toată atenția. Identitatea culturală a satului dobrogean reprezintă o importantă sursă pentru dezvoltarea locală și este caracterizată de un patrimoniu cultural material și imaterial divers.

📍Moștenirea culturală este o sursă însemnată de evoluție atât la nivel regional, cât și local, capitalul simbolic fiind esențial pentru identitatea culturală reprezentată prin valori, obiceiuri, îndeletniciri, credințe și simboluri împărtășite de comunitate.

❗Prin vizitarea județului nostru, turiștii se vor bucura de o ofertă culturală, istorică, arheologică și naturală a patrimoniului turistic al acestui ținut, precum și de gastronomia, obiceiurile și tradițiile locale.

#implicat #constantamergeinainte #mariushoriatutuianu                                                   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii