Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Horia Țuțuianu: Salvarea sitului arheologic Cetatea Histria, o

Horia Țuțuianu: Salvarea sitului arheologic Cetatea Histria, o "Promisune îndeplinită"!(332)

✔️La preluarea mandatului meu ca președinte al Consiliului Județean Constanța, am promis că voi acorda un sprijin real în ceea ce privește salvarea patrimoniului cultural al județului Constanța și m-am ținut de cuvânt! Suntem cu un pas mai aproape de începerea unui alt proiect de restaurare - situl arheologic Cetatea Histria, pentru salvarea căruia Consiliul Județean Constanța a negociat și obținut, în cadrul ITI (Investiții Teritoriale Integrate) Delta Dunării, alocarea a 10 milioane de euro (50.000.000 lei)!

👨‍🏫Am avut o ședință tehnică👷‍♂️ în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru proiectul „Restaurarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Histria“, un proiect extrem de dificil, dar foarte important și frumos.

📌Am mers la Cetatea Histria, unde m-am întâlnit cu proiectanții, responsabilul arheologic, reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța și cu reprezentanții Direcției Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Constanța.

🤝Toți factorii implicați în salvarea și conservarea patrimoniului național vor avea întotdeauna sprijin din partea mea și a echipei Consiliului Județean Constanța.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii