Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CE FEL DE OM ESTE ANDREI POPESCU?

CE FEL DE OM ESTE ANDREI POPESCU?(1204)

Mă întreabă tot felul de persoane ce fel de om este Andrei Popescu, care candidează ca independent la Primăria Constanța...Începând cu prieteni de-ai mei, simple cunoștințe, taraximetriști, dintre cei care s-au obișnuit să mă ajute când cobor din mașină, pentru că mă mai blochez, chiar contracandidați...

Trebuie să recunosc că sunt pus în fața celei mai grele întrebări din viața mea, cu toate că am participat la foarte multe concursuri și examene...Pe de o parte. Pe de altă parte, relaționăm destul de rece, pentru că întotdeauna suntem în tabere diferite!

Admir ambiția cu care a plecat la drum în această nouă mare aventură! Poate chiar cea mai mare încercare din viața lui...Ce mă oprește să nu fiu la fel de tranșant ca atunci când scriu? Pozițiile ingrate pe care le ocupăm în prezent unul față de celălalt, amândoi față de societate, amândoi față de orașul Constanța, pe care îl iubim în egală măsură.

El candidat independent la Primăria Constanța, al doilea Everest din viața lui, eu jurnalist cu băgare de seamă, pentru că nu vreau să-i aduc laude gratuit, dar nici să-i produc deservicii de dragul amorului propriu...Pentru mine, mai există un motiv pentru care aș putea fi bănuit că sunt subiectiv, de aceea spun că este o întrebare vicleană... De peste 20 de ani, sunt partenerul de viață al mamei sale! Cum s-ar spune, am ajuns deja în faza alchimiei care a stabilit că sângele apă nu se face! Chiar și în condiții artificiale!

Ce fel de om este Andrei Popescu? Un fenomen! Repet, un fenomen! Să te lupți de unul singur cu cei care fac tot felul de aranjamente de culise, cu partidele istorice, cu lumea interlopă care supervizează aproape toate mișcările în teritoriu! S-a luat la trântă cu clanul Mazăre, solicitând eliminarea unor taxe! S-au uitat la el de sus cum se uită un elefant matur la un șoricel! Dar a câștigat în instanță!

A candidat ca independent și a câștigat un post de consilier! Evident, independent! Acum candidează din nou. Tot independent! Eu habar nu am avut, atunci când a făcut pasul ales în lumea deformată a politicii! Într-o noapte, întorcându- mă de la o întâlnire, am văzut pe un stâlp un afiș electoral cu poza lui aproape în mărime naturală! Nu am știut, pentru că, eu fiind bolnav, a vrut să mă menajeze! Poate că vă spune ceva gestul său ...

I-a fost scris, într-o viață lipsită de bucurii, să se nască un luptător, precum mulți tineri de vârsta lui...S-a născut cu armura pe el, gata de luptă, dar cu mâinile goale...Și, cu toate astea, s-a implicat direct în rezolvarea unor probleme deosebit de grele! A deranjat deja destule persoane importante! Și este pregătit să continue! Desigur,dacă s-ar mai strânge lângă el și ați tineri de aceeași factură, ar fi mult mai multe șanse ca orașul nostru să se schimbe fundamental în bine...
      

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!