Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
MOGA-MENTORUL LUI ȚUȚUIANU, SE VISEAZĂ ȘEFUL DE CAMPANIE AL LUI FELIX STROE!

MOGA-MENTORUL LUI ȚUȚUIANU, SE VISEAZĂ ȘEFUL DE CAMPANIE AL LUI FELIX STROE!(1214)

Nicolae Moga a devenit personajul cel mai important din umbra politichiei noastre autohtone. De câte ori este cutremur în PSD Constanța sau prin împrejurimi, când se anunță vreo "execuție", apare și domnia sa la locul faptei! O vreme îl vedeam la televizor, strigând "Pârtie!" când trecea Traian Băsescu pe culoarele Parlamentului României! Plutea ca un schior profesionist peste treptele și covoarele Parlamentului, gata să-l prindă de urechi pe președinte în caz de pericol! În loc de autostradă, circula pe o balustradă! Nu Băsescu a zis că România nu are nevoie de autostrăzi? Concluzia SPP.

Deși provine dintr-un mediu cu multe luciuri de apă, Constanța și Brăila, domnul Moga schiază foarte bine! Unde se antrenează? Păi, avea o bază de telesky într-un sat din Dobrogea! Dispărea din peisaj, după care apărea brusc cu prilejul derulării unor evenimente scandaloase! Ca și cum ar fi fost teleportat! Niciodată nu se știe de unde! Parcă e picat din cer la punct fix! Poate la singurul punct fix din RAJA, unde aterizează elicopterele, pentru că acum toate sunt imobile din cauza stării de agitație din teritoriu.

Nu știu dacă trăiește prin mănăstiri la concurență cu umbra lui Mircea la Cozia, dar la lumină se arată destul de rar! Și, atunci, nervos, ca o muscă prinsă în borcan, și pus pe harță când i se adresează întrebări! Pur și simplu întrebări! Deși, dacă este atât de imaculat precum pretinde că este, nu văd de ce îl apucă pandaliile când colega mea de breaslă îi plasează o întrebare, atât de ospitalieră, încât, i-am reproșat că nu l-a întâmpinat cu pâine și cu sare pe domnul chestor! Interpretez aproximativ, ceva în genul: "Cu ce ocazie pe la Limanu?" Am aflat că s-a deplasat până la Limanu ca să sărbătorească lopata de nisip omagială depozitată de domnia sa, cu ani în urmă, la fundația unui obiectiv dat în folosință în zonă!

Aha, deci așa! L-a scos campania electorală la drumul mare, ca pe toți politicienii! Își contabilizează rădăcinile pomilor sădiți, panglicile de la diverse inaugurări, cuvântările susținute cu prilejul unor festivități dedicate PSD. Vine ziua bilanțului și unii aleși ai poporului nu au ce raporta! Disperare mare!

Acum vine și senzaționalul. Moga se înghesuie să fie șeful de campanie al lui Felix Stroe, că tot s-a încălzit cu mazilirea lui Horia Țuțuianu! Dacă țin eu bine minte, într-o perioadă istorică, se prezenta ca fiind mentorul lui Horia Țuțuianu! Acum, mentorul lui Țuțuianu, căruia nu i s-a mai permis să candideze la alegerile locale, vrea să se ocupe direct și personal de campania electorală a lui Felix Stroe! Care Stroe?, se știe, nu mai reiau povestea, chiar dacă merită reluată ca speță...

Cum o fi reușit să îl prostească, precum o vădană durdulie și ademenitoare, pe Felix Stroe! Nu am niciun dubiu că și-a băgat coada ideologică și în povestea cu Țuțuianu și că nu este străin de cele provocate împotriva președintelui CJC...Cu toate că a fost prieten la cataramă cu acesta, dar în PSD Constanța se poartă astfel de atitudini! Vezi reacțiile lui Tit Brăiloiu și Mirelei Matichescu, destul de șterse în raport cu dragostea și respectul pe care le afișau față de președintele CJC.

Nicolae Moga a cochetat mai mult cu construcțiile de locuințe decât cu politica. În timpul dominației administrative Mazăre, Moga a colaborat cu Strutinski la TV Neptun. Nici vorbă de politician versat! Și, totuși, cum de a reușit să se infiltreze lângă Felix Stroe, care s-a dezis total de gruparea care îi jurase credință lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu!

Nicolae Moga s-a aflat în cărți pentru funcția de ministru de Interne, ceea ce poate i-a ridicat cota! Degeaba! Omul s-a speriat de-a binelea de parcă l-a văzut pe dracul gol și și-a dat demisia!

O lungă perioadă de timp, relațiile dintre Felix Stroe și Nicu Moga nu au fost prea cordiale! Și, totuși, domnul chestor a trecut peste embargoul impus de Felix celor care provin din gașca lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu! De când s-au împăcat, multe lucruri s-au întâmplat!

Sunt curios care dintre cei doi va mușca primul mâna celuilalt!

N.A.  În luna august 2019, a avut loc Conferința Județeană a PSD Constanța, pentru alegerea președintelui acestei formațiuni politice. Cu acest prilej, într-o discuție ad-hoc, Nicolae Moga, mentorul, a insistat pe lângă Horia Țuțuianu să fie contracandidatul lui Felix Stroe! În acest sens, Nicolae Moga i-a informat, cu două ore înainte de începerea Conferinței, pe șefii veniți de la București (Dăncilă, Teodorovici și Fuior). Într-o discuție cu ușile închise,cei trei de la București i-au recomandat lui Felix Stroe să se retragă din cursă! Stroe a rămas ferm pe poziție, alături de Decebal Făgădău! Între timp, pe fondul discuțiilor aprinse dintre Felix Stroe și delegația de la București, Horia Țuțuianu, care stătea deoparte, a primit un telefon de la tatăl său. Țuțuianu senior i-a spus următoarele cuvinte. Citez: "Nu ai ce căuta la această candidatură! Eu sunt tatăl tău și nu decid alții pentru tine!" Și, cu permisiunea domnului Țuțuianu senior, aș adăuga: Nici măcar mentorul Nicolae Moga!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii