Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DOI LIBERALI CONTRA LUI IORGUȘ?

DOI LIBERALI CONTRA LUI IORGUȘ?(1433)

Lui Mohammad Murad, cunoscut om de afaceri, i se potrivesc rolurile mari de salvator al națiunii. În condițiile în care nu se mai înghesuie nimeni la un astfel de titlu mai mult onorific...

Dacă ați asistat vreodată la un exercițiu tactic, nu se poate să nu fi rămas impresionat de generozitatea lui Mohammad, de sacrificiul lui suprem, de grija pe care o poartă poporului român, care l-a ajutat pe el să profeseze 11 meserii simultan.

Fiecare politician promite cîte ceva poporului! O bască, un țignal, un pește congelat, ca pe vremea Partidului Democrat, marca Traian Băsescu, și o găletușă...Mie să-mi dai găletușă!

Domnul Mohammad ne salvează în diverse împrejurări de la orice și de oricine. Verbul lui personal: "A salva". Îmi amintesc de un film croit pe naivitatea noastră și care se intitula "În ultimul minut!" Eroul principal salva de la moarte pe cine se nimerea în ultimul minut...Avea și el un fix cu prefix...Avea sau nu avea treabă, la ora stabilită, fix în ultimul minut, salva pe cineva! În restul timpului alocat intervenției sale, atenție la șmecherie, ne ținea încordați și cu sufletul la gură în fața televizoarelor! Unii, loviți de dambla, chiar leșinau! Ăsta salva de toate pentru toți! Evident, în utimul minut!

Mohammad joacă de ceva timp în rolul omului păianjen! Îmbrăcat într-un costum special, se cațără cu mult tupeu peste tot! Nu există înălțime care să-l timoreze câtuși de puțin! E făcut pentru rolul ăsta. Descriu. Circulă cu mare ușurință pe firul țesut de mânuțele lui cele două. Ca la APACA, la revoluție. Meserie, te halesc! Rece, chiar foarte rece, și vigilent. Fizic adecvat de păianjen bine antrenat. Atestat în 11 meserii. Ultima: candidat universal. Cea mai spectaculoasă: meseria de țesător. Își țese singur pânza de păianjen cu ajutorul căreia s-a introdus în PNL. Cu aceeași pânză, își protejează hotelurile. Rabatabil la condițiile de viață propice păianjenului. Prietenos, la prima vedere, dar te poți foarte ușor încurca în pânza lui de păianjen...Ați văzut ce a pățit premierul Ludovic Orban. I-a rămas un pantof în plasa lui protectoare! Nu a băut, nu a mâncat! Am înțeles abia acum de ce lui Moha, cum i se spune în privat, îi plac hotelurile zgârie-nori! Lui, de felul lui, îi place viața de păianjen...

Dacă o să ajungă primar, o să se cațere în cel mai înalt punct al orașului și o să supravegheze de acolo transformarea Mangaliei în metropolă occidentală în care praful nu se depune pe pantofi... Dar acum are altă misiune. Una foarte grea pentru orice păianjen care se prezintă ca fiind independent, dar, în cuget și în simțiri, este liberal!

Operațiunea, la prima vedere, pare a fi una umanitară. Are ca principal scop salvarea primarului Mangaliei, Radu Cristian. Acesta șade pe marginea unei gropi nesemnalizate în care a căzut în timpul actualului mandat. Incidentul s-a petrecut în timp ce încerca să se salveze de alte două gropi printr-o piruetă de-a dreptul penibilă. Ca și prestația sa în ansamblu, ca primar, la Mangalia! Minus în administrația locală cu Minus în viața de partid!

Practic, ce să mai salvezi în condițiile în care Mohammad l-a îngropat definitiv și iremediabil cu aprecierile sale negative! Cu toate acestea, în Mangalia, sunt încă voci care susțin că la mijloc este o manevră menită să mai taie din elanul lui Zanfir Iorguș, candidatul Alianței pentru Mangalia!

După prima mutare făcută pe tabla de șah, impresia generală a fost una singură. Au fost trimiși la înaintare doi liberali ca să-l înfrunte pe Zanfir Iorguș! Am zis "doi", ținând cont de declatațiile lui Mohammad în legătură cu arașamentul său față de PNL, chiar dacă nu este membru de partid! Dacă ar fi cu adevărat împreună cei doi, poate că s-ar adeveri proverbul care spune că unde-s doi, puterea crește...

Aiurea. Nu îl văd eu pe Mohammad făcând alianțe cu un personaj a cărui principală calitate ține doar de faptul că esre un "bărbat frumos"! E drept, păianjenii se instalează peste tot, dar nu văd nici o legătură întrre el și Garda Financiată! Ba, dimpotrivă, Mohammad i-a spus de mai multe ori lui Crisrian Radu să nu mai confunde Primăria cu Garda Financiară! Unde visează să se întoarcă... Pesemne ca să plătească unora polițe!

  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii