Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM A  REUȘIT PRIMARUL VRABIE SĂ TOPEASCĂ GHEȚARII LIBERALI!

CUM A REUȘIT PRIMARUL VRABIE SĂ TOPEASCĂ GHEȚARII LIBERALI!(1199)

Primarul orașului Medgidia Valentin Vrabie și-a prezentat RAPORTUL DE MANDAT. Un gest care reprezintă, înainte de toate, respectul pe care edilul îl poartă locuitorilor acestui oraș..Acesta este momentul adevărului: bilanțul final. Trec peste chestiunile tehnice, pentru că sunt și persoane care se uită precum mâța în calendar în astfel de rapoarte...Sunt însă și indivizi care se pricep la raportări și știu foarte bine cum să te prindă cu mâța în sac, chiar dacă zgârie rău!

Ce am constatat cu ocazia bilanțului de la Medgidia? Dincolo de cifre, pe care, cu siguranță, domnul Moinescu le va contesta, ca să aibe și el pe cine înjura în campania electorală, m-au impresionat oamenii pe care i-am întâlnit pe stradă, care degajau un optimism pe care nu l-am mai întâlnit până acum! Dincolo de cifre, pentru că ele reprezintă baza unui raport, mai ales al primarului, bilanțul pozitiv trebuie să emane starea de bine după care tânjește populația orașului Medgidia. Dacă totul se diluează, ca și cum nici nu a fost, rămânem cu vorbele!

Îmi place să cred că, în cazul lui Valentin Vrabie, rămân faptele! Știți ce am mai constatat de când a venit Vrabie în fruntea acestui oraș? De când investitorii străini nu mai trec pe aici ca printr-o simplă haltă? Reamintesc că la Medgidia a oprit până și trenul regal! De când steagul Americii flutură la intrarea în diverse instituții!Ca și însemnele U.E. ...De când a renăscut conceptul sănătos de fabrici și uzine...La Medgidia, se construiește o nouă fabrică...

Acesta este mesajul. De când au apărut aceste schimbări fundamentale, spuneam, s-a întâmplat un lucru extraordinar. Tot mai mulți cetățeni și-au adus aminte că sunt născuți îm Medgidia! Sunt atenționat tot mai des cu formula "Și eu m-am născut în Medgidia!" Mândria de a se fi născut în Medgidia sau de a avea o legătură cât de mică cu acest oraș reprezintă principalul câștig al Raportului prezentat de primarul Vrabie!

Dintr-un singut punct de vedere, eu sunt subiectiv și recunosc lucrul acesta. Rar mi-a fost dat să văd un primar muncind de dimineața până seara, fără să-i fie rușine că face lucrul ăsta! Cunosc, în schimb, zeci de primari care nu fac nimic de dimineața până a doua zi dimineața! Starea de lene fiind starea lor naturală! Starea de spirit înainte de alegerile locale? Deși pandemia a dat iama în zâmbetul lor, medgidienii nu s-au pierdut cu firea! Nici cea mai mică legătură cu primarul general al Capitalei, Firea Gabriela...

Ce am mai constatat cu prilejul prezentării Raportului de mandat? Raportul a luat forma unui album realizat impecabil. La Medgidia, auzim din ce în ce mai des astfel de aprecieri, fie că este vorba de realizarea unor obiective, fie că este vorba de conduita unor personaje! Ce ne mai prezintă acest raport- album? Răspund eu. Oamenii frumoși ai Medgidiei. Cineva lua peste picior această calitate umană . La Medgidia, am întâlnit și oameni frumoși la suflet.

Raportul primarului cuprinde și astfel de exemple. Raportul primarului nu comentează despre politică... El dezbate conceptul celor 10 meserii obligatorii lansat recent sub formă de glumă de un mare investitor străin. La început, am făcut și eu bășcălie, dar să știți că nu este rău deloc rău ca tinerii din Medgidia să cunoască cât mai multe meserii... Ce am văzut eu și Raportul de Mandat, repet, nu a comentat din prea mult bun simț?

Casa liberală din Medgidia funcționează impecabil! Ați văzut cât de repede sunt nevoit să recurg la această formulare onorantă! IMPECABIL! Este o caracteristică a liberalilor în postura cu și fără papion. Mă refer, în principal, la maniera în care primarull Valentin Vrabie a cântărit fiecare pas făcut pentru integrarea sa în PNL. Prezența la Medgidia a conducerii PNL Constanța, cu cei doi "granzi" în frunte, Bogdan Huțucă Mihai Lupu, a semănat cu momentul unic, cel de suflet, în care primarul primește binecuvântarea partidului în plenul opiniei publice!

Răceala liberală manifestată de conducerea PNL Constanța a fost justificată și, în final, benefică pentru ambele părți. Valentin Vrabie și-a completat experiența politică, a învățat să asculte și să aștepte, să își tempereze declarațiile, să aibe un singur obiectiv alături de PNL: binele orașului Medgidia și al cetățenilor săi...

Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu au făcut ca răceala liberală cu care l-au întâmpimat pe Vrabie, cînd s-a înscris în PNL, să dispată...Acesta a fost momentul în care Valentin Vrabie a reușit să topească ghețarii liberali de la Medgidia...

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

În umbra laptelui și-a mierii
scris de Mircea Lungu
M-am postat ieri sub un afiș electoral liberal al unui candidat local, cu gura căscată și ochii cu osârdie drăcească deschiși. N-am(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii