Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
POLIȚIA LUI RADU TE FACE DIN IEPURE MISTREȚ ȘI DIN OM DE OMENIE INFRACTOR!

POLIȚIA LUI RADU TE FACE DIN IEPURE MISTREȚ ȘI DIN OM DE OMENIE INFRACTOR!(1103)

Lui Radu Cristian, încă, primarul orașului Mangalia, i se spune și Radu cel Frumos. Nu se cunoaște identitatea, naționalitatea și sexul celor care l-au votat, dar ce-i frumos, este frumos! Atât de frumos, încât mangalioții au sărăcit os pe os...

După opt ani de pribegie în propriul lor oraș, mangalioții au ajuns la una și aceeași concluzie. Ca să se redreseze, au nevoie de un primar adevărat și nu de un MISS PLICTIS! De un luptător și nu de un complexat în fața lui Mohammad Murad!

A venit vremea ca programul de cabaret "Radu cel Frumos" să fie înlocuit cu un program de dezvoltare! În ce privește alintul cu care l-au împovărat susținătorii săi, chestiunea asta îi dă mari bătăi de cap actualului primar. Cum Radu cel Frumos coincide cu un faimos cod de luptă, domnia sa doarme tot timpul îmbrăcat gata de răzbel! Strecurat ca prin inel în uniforma tradițională a lui Peneș Curcanul. Peneș a ținut celebrul său discurs despre mafia autostrăzilor din țărișoara noastră. Și cu trompețica alături, cu care dă domnia sa adunarea Poliției locale. Poliția cea rea care intră după ajutoare în curtea ta! Nu-i așa, cetățene de la bloc? Cea mai osândită ființă din Mangalia pe timp de iarnă! Revin la cazul de eroism Peneș Curcanul. De la o singură remarcă, cum că, lui Peneș, drumul i se pare mai greu la întoarcere acasă, s-au descoperit fraude de neimaginat la Ministerul Transporturilor...

De curând, Poliția lui Radu a anihilat o "rețea" de ajutoare pentru săracii din Mangalia! S-au descoperit doze duble de "Eugenia", produs interzis copiilor din Mangalia din cauza sărăciei. Noua școală de educație și bune maniere, condusă de primarul Radu, interzice popularizarea unor lozinci de sorginte comunistă de genul "Dați copiilor dulciuri!"

Păi, domnul Mahommad Murad, autorul contrabandei cu produse de strictă necesitate pentru oamenii amârâți din Mangalia, nu cunoaște regulile de bază? La ajutoare, întâi primarul! Lui Mohammad i s-a întocmit dosar penal pe considerentul că își face campanie electorală înainte să se fi dat startul oficial!

Cu alte cuvinte, dacă un flămând îți cere o bucată de pâine cu 24 de ore înainte de campania electorală, se alege cu dosar penal! Și flămândul, și milostivul! "Nu te pune, bre, cu Meliția!" Ăștia reușesc să te convingă că ești mistreț și votezi cum vor ei! Iar din Mohammad, dacă e nevoie, fac la orice oră, un infractor! O fi lege, nu zic, dar, totuși, puțină omenie nu strică, chiar și în cazul de față...

De bună credință, Mohammad Murad s-a grăbit să dăruiască o zi îmbelșugată mangalioților fără șanse prea mari în viață...Dacă Mohammad a greșit, atunci, la fel de vinovat este și, încă, primarul Radu Cristian, pentru sărăcia lucie în care se zbate de ani de zile Mangalia!

Înainte, cu mulți ani în urmă, alegerile se desfășurau într-o atmosferă de sărbătoare,cu vin bun și lăutari, în special la sate. Lumea nu era în halul ăsta de săracă, încât, să stea cu mâna întinsă la samsarii de voturi! Săracii din Mangalia nu sunt cei pe care, în marea lor majoritate, îi hulim, numindu-i "oamenii străzii"...Sunt foștii oameni ai muncii, foste cadre didactice, ingineri renumiți, foștii fruntași în producție, care, însă, nu mai pot trăi decent doar cu vechimea adunată pe cartea lor de muncă! Ei sunt săracii cu foarte multă demnitate pe care îi puteți identifica destul de ușor în parcurile orașului Mangalia...Mai bine zis, fostele parcuri...

Cu ei, cu oamenii care au clădit Mangalia, a stat de vorbă vreodată mult prea drăgălașul și frumosul primar Radu Cristian? Bine că este vigilent să nu scape vreun pachet cu alimente în curtea unuia dintre ei!

Să îți spun ceva, domnule primar. Eu, în locul dumitale, mă făceam că plouă, că doar nu era vorba de un transport de spioni și agenți străini, și mă bucuram că mai multe familii au ce mînca o perioadă de timp...Crezi dumneata că la Mangalia primarul va fi decis la diferența de chifle? Alegătorul o să ia de peste tot și o să voteze tot cum vrea el! E ziua lui victorioasă! Cea mai importantă din viața lui o dată la patru ani! Și, atunci, de ce le arăți degerul arătător al Poliției? Măcar scoate ghiulul de pe el!

Ai probleme cu bășica udului, domnule primar! Că prea te-ai speriat cînd te-ai trezit cu Mohammad în spate pe post de contracandidat! Degeaba i-ai aruncat Poliția în spate! El o să te întrebe ce ai făcut în opt ani de mandat de a ajuns Mangalia în halul de sărăcie în care a ajuns ca să trăiască din mila altora!

Mahommad Murad, candidat rău te-a speriat! Dacă nu l-ai arestat când construia hotelurile de lângă Mangalia, acum, îl pândești noaptea cu aparatul de filmat!

 

Cod unic mandatar financiar: 24200416

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii