Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
UNDĂ VERDE PENTRU TIMPUL LIBER -RESTAURANTE, CINEMATOGRAFE, TEATRE, CAFENELE

UNDĂ VERDE PENTRU TIMPUL LIBER -RESTAURANTE, CINEMATOGRAFE, TEATRE, CAFENELE(531)

Guvernul PNL a stabilit condițiile în care vor fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele și teatrele - de la 1 septembrie, cu respectarea normelor de protecție.

Guvernul PNL a fost și este un adevărat sprijin pentru domeniul HoReCa, acest sector fiind printre cele mai afectate de pandemie - așa cum s-a întâmplat peste tot în lume.

De aceea, au fost luate cele mai bune măsuri pentru protejarea angajaților acestui sector. În acest sens, Guvernul PNL a anulat pe două trimestre consecutive impozitul specific către HoReCa. Prin ordonanță de urgență s-a dat posibilitatea autorităților locale de a scuti companiile din acest domeniu de activitate de taxa de ocupare a domeniului public sau de taxa pe clădire.

Totodată, s-a oferit posibilitatea reducerii impozitului pe active, terenuri sau clădiri, de până la 50%, pentru companiile din domeniu.

A fost acordat șomaj tehnic angajaților din acest domeniu și s-a aprobat cadrul normativ necesar prin alocarea a 350 de milioane de euro pentru granturi, în vederea asigurării capitalului de lucru pentru stimularea HoReCa și a altor domenii care au fost afectate de restricții.

De asemenea, HoReCa este pe locul trei la finanțarea prin programul IMM Invest în privința codului CAEN.

Mai mult decât atât, sunt foarte multe companii din HoReCa, ce au beneficiat de ordonanța de urgență prin care a fost permisă amânarea plății ratelor la credite până la data de 31 decembrie.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii