Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
PRIMARUL RADU CRISTIAN-PĂRĂSIT DE PRIETENI!

PRIMARUL RADU CRISTIAN-PĂRĂSIT DE PRIETENI!(1647)

Vine o vreme când te lasă toate balamalele, inclusiv prietenii și susținătorii! Ca într-un film de groază, totul scârțâie groaznic! Semn rău! Mai ales pentru un primar aflat încă în funcție și care se așteaptă să fie reales prin diverse forme la al XIII-lea Congres!

La al XIII-lea Congres, nu știu dacă primarul actual al Mangaliei va mai fi reales! Pagubă în ciuperci! Că tot veni vorba, mai bine valorifica gropile orașului, cultivând ciuperci!

Primarul din Mangalia! Au ajuns unii dintre vechii săi prieteni și susținători să-l confunde cu un sens giratoriu! Este cel mai mare sens giratoriu de pe litoral! Cum se apropie de el, îl și ocolesc! Pericol de accidente! Unii îl ocolesc de câte ori este nevoie ca să ia viteză în altă direcție…

Sunt și dintre cei care, cum se simt în preajma lui Radu Cristian, politizează profund sensul giraroriu...Deloc întâmplător, în sensul giratoriu din centrul Mangaliei se înregistrează, de când a început campania electorală, cea mai mare operațiune de deparazitare politică în contact direct cu primarul Radu...Când vine vorba de Radu Cristian, șefii săi de la București fug și cu spatele prin sensul giratoriu, imitând mersul racului, noul simbol al Mangaliei!

Dacă până și Rareș Bogdan a trecut pe burtă prin sensul giratoriu gen tunel, cu Radu în locul Luminiței de la capăt, orice alte comentarii sunt de prisos! Chiar dacă, în continuarea absurdului, Radu Cristian ar câștiga azi alegerile!

Întrebat dacă intenționează să se implice în disputa liberală de la Mangalia, Bogdan Rareș a sărit ca ars! După care s-a alăturat prietenului său Mohammad! Ca și cum ar fi vizionat un film de groază, în care “frumosul” s-a transformat în “slutul și urâtul”, Rareș și-a luat un angajament rebel...Timp de o lună de zile, cât se desfășoară campania electorală, nu se va deplasa la Mangalia!

În aparență, un sacrificiu minor pentru domnia sa, dar foarte important pentru universul politichiei de la noi. Și așa, fără prezența lui Rareș în teritoriu, s-au făcut deja tot felul de scenarii și comentarii care vor să pună sub semnul întrebării calitățile candidatului Mohammad Murad, precum și încrederea de care acesta se bucură la nivel central în PNL.

Rareș Bogdan a clarificat și această chestiune, scoțându-i din amorțeală pe cei care de regulă nu se manifetră decât la sugestii și “indicății”...Acum, dacă Mohammad se bucură de sprijinul lui Rareș, care poartă și răspunderea aferentă, e mai simplu să te manifești, știind că ghilotina nu mai stă deasupra capului tău!

Declarația lui Rareș Bogdan a avut un efect generos: 

A cimentat prietenia dintre domnia sa și Mohammad; Dacă nu era, a devenit publică; A demonstrat că Mohammad are în continuare de spus un cuvânt în partid la nivel central.;  Candidarura lui Mohammad a stat la baza unor înțelegeri cu Rareș Bogdan; În final, Mohammad a renunțat să mai candideze la Primăria Constanța, ceea ce va contribui la creșterea credibilității sale în partid; Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar înclin să cred că Mohammad Murad se numără printre cei mai puternici oameni politici de la noi! E mare lucru să aduci de unul singur conducerea centrală a partidului la negocieri, chiar pe genunchii tăi! O fi Rareș prieten cu Mohammad, dar politica e pe funcții! Și contează foarte mult cine dictează! Cine decide să nu mai calce prin Mangalia în timpul campaniei electorale! 

Intervine un moment în viață în care primarului Radu Cristian începe să-i cadă părul din cap. Întâi un fir, apoi a stat, după care s-a reluat...Prin indiferența cu care l-a tratat, Rareș Bogdan i-a aplicat lui Radu, ca în coridele cu tauri, lovitura decisivă! În nici o clipă nu a existat vreo dovadă că el este în PNL, că cineva este dispus să-l apere! 

Ce se întâmplă când te lasă partidul din brațe? I-ar putea răspunde chiar singurul lui prieten de suflet, Nicolae Moga. Nu e bine! Nu e bine, Radule, Frumosule!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii