Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SETILĂ ȘI PRIMARUL RADU AU PUS BAZELE ALIANȚEI NUMITĂ “APA DE PLOAIE”

SETILĂ ȘI PRIMARUL RADU AU PUS BAZELE ALIANȚEI NUMITĂ “APA DE PLOAIE”(2787)

Ar fi o prostie să considerăm că tot ceea ce a făcut, la viața lui de primar, domnul Radu Cristian, a făcut rău sau cu intenții ascunse. Domnia sa are și merite! De necrezut, dar are!

Radu, încă, primarul orașului, respect titulatura, dar realitatea este alta, deci, orașului Mangalia, a revoluționat relațiile dintre soacră și ginere! Modelul ales: pacea de la Verdun dintre șoarece și pisică...O pace care i-a adus domnului primar o zestre bunicică din partea mamei soacre cu titlul de “despăgubiri de război”! A activat ca pe front ca lansator ofensiv de farfurii cu etichetă. De pe urma războiului, domnul primar a rămas cu un tic, ce i-a fost despăgubit peste așteptări! Dacă te faci spre el, se ascunde repede sub masă și își ferește capul, bunul său cel mai de preț! Obișnuiește să iasă de acolo din 4 în 4 ani, când sunt alegeri locale!

Și, atunci, după ce a stat amar de vreme în beznă, are pretenția ca el să recâștige Primăria Mangalia! Eventual, prin neprezentarea celorlalți... Dar decizia lui Mohammad Murad de a candida și el la Mangalia i-a tăiat elanul revoluționar! Pur și simplu l-a scos din minți! Acum caută susținători și combinatori cu care speră să-l contracareze pe Mohammad la timp și eficient.

Au apărut primele controverse economice. Cine dă PIB-ul la noi? Donația soacrei sau lichiorul bunicii ? Spuneam că, fiind cursa electorală prea lungă, Răducu își caută parteneri de drum! Poate că la alegerile viitoare vor fi organizate echipe mixte de candidați pe sistemul “Unul alb și unul negru”. Anul ăsta, dacă legea ar fi intrat în vigoare, negrul ar fi fost Zanfir Iorguș, primul nominalizat ca făcând parte din presupusa coaliție cu Radu Cristian! De altfel, negru de supărare, Iorguș a negat cu vehemență existența unui asemenea scenariu! Prima oară. Acum zvonul a revenit cu insistență, după ce o personalitate a PNL și-a exprimat admirația față de Zanfir Iorguș! Și, cum la noi, nimic nu este întâmplător…

Am înțeles că printre multe altele domnul primar Radu a primit și o suprafață de teren. Pentru că se dă în vânt după sportul de casă, îi sugerez să amenajeze o pistă de atletism pe care să poată alerga de unul singur până trece linia de sosire pe locul doi! Că așa-i la Primăria Mangalia sub conducerea înțeleaptă, vine vorba dintr-o mai veche rutină, a domnului Radu Cristian! Care, în fine, cât timp am scris acest editorial, și-a găsit omul potrivit. Acesta este cunoscutul dresor de păpuși Setilă. În timpul liber, activează în gașca lui Harap Alb ca degustător privat.

Cu Setilă în frunte, Radu Cristian speră să obțină victorii mărunte! Unele, precum ieftinirea apei pentru mangalioți, păstrându-și caracterul de bazaconii, cimilituri și splendoare în iarbă...Nici măcar nu este o premieră! A mai fost unul care a făcut gălăgie degeaba, sperând să spargă monopolul RAJA ...Ce mai țipa și ce mai striga la poarta lui Stroe, sărmanul Robert Boroianu, care ne promitea până și apă pe gratis!

Ca să rămână în cărți, politicienii sunt în stare să promită orice și să se combine cu oricine! Până trec puntea! Este inutil să îl întreb pe domnul primar de ce abia acum? Și după ce a văzut că Mohammad ia în serios candidatura sa la Primăria Mangalia!

Ce a ajuns și RAJA? Pușculița inventatorilor de promisiuni! Sigur, se poate ajunge și la apă mai ieftină până trece Radu Cristian puntea suspinelor! Cu o condiție. Să vrea și Felix Stroe, animatorul mai multor combinații! A mai existat un moment istoric similar când Felix l-a “binecuvântat” pe Radu cel Frumos în funcția de primar al Mangaliei...Și, de atunci, toate lucrurile au mers din ce în mai prost pentru localnici! 

Ca să înțelegeți astfel, de ce primarul Radu stăpânește atât de bine elementele de bază ale apei de ploaie, cu care se identifică atât de ușor!

 

Cod unic mandatar financiar: 24200416

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii