Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FELIX STROE -VREA SĂ CONDUCĂ CJC ÎN ZIG-ZAG...

FELIX STROE -VREA SĂ CONDUCĂ CJC ÎN ZIG-ZAG...(350)

Raportul de activitate al lui Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a fost bine primit de către mai marii din PSD Constanța. Chiar Felix Stroe în persoană, care consideră că el este cel mai bun în toate cele ce sunt, a avut cuvinte de apreciere la adresa președintelui CJC…

Dar când te laudă Stroe, adeptul politicii în zig-zag, mai bine îl pui pe Cattani să te dea cu vermorel pe tot corpul! Măcar nu agonizezi prea mult! Deși bătaia la palme cu limba de lemn lasă urme adânci!

După câteva ORE de la prezentarea Raportului, Horia Țuțuianu a fost, drept recompensă, mazilit golănește! Omul își prezenta, stăpân pe situație, rezultatele la postul de televiziune LTV și primarii lui Stroe săpau primitiv la scaunul acestuia!

Ca să ce? Ca să pună dinamită! Ca și cum succesele menționate reprezentau roadele muncii sale, Felix Stroe i-a luat locul la candidatura pentru șefia CJC ! Noroc că nu se aflau într-un tren care circula cu viteză! L-ar fi aruncat direct la groapa cu activiștii care au avut curajul să-l înfrunte în ultima vreme!

Ne-am obișnuit de ani de zile cu Felix Stroe doar în postura de “mare conducător” ținut “la păstrare”! Ghilimelele sunt absolut obligatorii ca să nu creadă că vreau să îl jignesc…

Nu este vina mea că domnia sa practică politica în zig-zag! Când era ministrul Transporturilor, s-a angajat să ne facă o autostradă în zig-zag, dovadă a faptului că domnia sa a fost consumator de vinuri seci și mare miștocar pe banii statului...Cine ar putea să circule pe o șosea în zig-zag? Cetățeanul lampă de foame. S-a demonstrat că el vede totul în zig zag…

Alte caracteristici ale zig-zag-ului care se vrea în fruntea Consiliului Județean Constanța...Departe de privirile curioase ale cetățenilor, cu rare apariții în public, și acelea în mediul pesedist, fără prestații pe micul ecran, deși a avut întotdeauna posibilități de manifestare personală. Adaptat doar la mediul în care nu-i suflă nimeni în față, adică la cultul măștii pe figură...Iar în contul presei, un pumn în gură!

Până acum, Felix Stroe nu a trecut niciodată prin probele spinoase și pline de neprevăzut ale unei competiții electorale! Nu a parcurs o candidatură de jos până sus...Pentru domnia sa, electoratul se reduce la dimensiunile organizației sale de partid! Membrii ei sunt ca niște vecini. Aceleași fețe: Donțu, Moga etc. Cine nu e cu el, zboară din schema blocului! Mă rog, a partidului!

Cu alte cuvinte, nu a candidat niciodată pentru o funcție publică! Domnul Felix a concurat doar cu scăldătoarea personală. Aceeași în care a făcut când era mic, episod care i-a decis soarta. Una, desigur, mai mult decât norocoasă, în care i-a venit totul “mură-n gură”, ceea ce totuși nu anulează contribuția sa la statutul personal pe care îl are în prezent…

Cert este că, până acum, i-au reușit toate eschivele și a scăpat mereu cu fața curată în disputa pentru Putere! Fie la Constanța, fie la București, fie când a fost nevoit să o întoarcă iute ca la Ploiești...În timp ce șefii săi aliați au ajuns la pușcărie sau au fost destituiți, vezi cazul Dăncilă, Felix și-a continuat marșul triumfal! Beneficiind, la aterizare, inclusiv de calitățile sale de felină…

Aterizările perfecte în două picioare, plus două de serviciu, l-au ferit de candidaturile la stat, pentru că la partid pare a fi totul în particular! Fără să fie obligat să candideze, repet, la vreo funcție publică! Fără să fie măcinat de tot felul de sondaje! Fiind, astfel, scutit să apară în fața unui electorat și, deci, să dea explicații, cum cineva cerea cu insistență să fie dus în fața Marii Adunări Naționale!

Din acest punct de vedere, postul de televiziune LTV a avut marea șansă de a prezenta o veritabilă premieră electorală cu Felix Stroe în postura de simplu candidat la șefia Consiliului Județean Constanța! Dacă nu i-a ieșit autostrada, o aberație!, să încerce să conducă CJC în zig-zag! Învățat să primească promovările în plic, pentru că asta-i regula în PSD, domnul Felix s-a aflat pentru prima oară în viața lui într-o competiție cu multe întrebări rămase fără răspunsuri! Teoretic vorbind, pentru că în realitate a fost lăsat să bată câmpii pe tema fondurilor europene, ca și cum Consiliul Județean nu mai are și alte priorități! Cu toate că a fost lăsat să zburde pe singura temă pe care o stăpânește la perfecție și pe care o prezintă papagalicește, Felix Stroe a transpirat din abundență la LTV ! E bine că a plecat de acolo cu lecția completă despre rolul și importanța conceptului “cu sudoarea frunții”...Să simtă și dumnealui ce înseamnă munca de jos, pe vine sau mersul piticului într-o competiție electorală pe bune…

În partid, Felix Stroe a fost lăsat întotdeauna să candideze singur sau cu un iepuraș electoral de decor, singurul contracandidat fiind umbra sa! Acum, la prima sa apariție electorală în public, ne-a îndopat cu fonduri europene! Sunt curios ce urmează în runda următoare! Din ce se va inspira? Din Raportul de activitate al lui Horia Țuțuianu, actualul președinte al CJC, pe care Felix l-a îndepărtat cu forța din competiția electorală ca să-i ia locul ? Dacă i-a luat locul, i-a luat și Raportul ? Raportul lui Țuțuianu! Unde-i Raportul? Întreb și eu ca un novice ce sunt. Mai există alt Raport decât teoriile domnului Stroe despre fondurile europene? A întocmit și domnul Felix unul la fel de bine fundamentat care dezbate și altceva, nu numai situația fondurilor europene? Importante și ele, nu zic! Dacă luăm în calcul Raportul președintelui Horia Țuțuianu, completat cu foarte multe realizări, nu prea văd ce ar mai avea de prezentat, în maniera sa triumfalistă, domnul Stroe! Doar vorbe, vorbe, vorbe...despre finanțarea europeană!

Când era ministrul Transporturilor, în tot felul de guverne fantomă, Felix Stroe ne promitea autostrăzi în zig-zag! Domnul Stroe! Doar așa să uităm mai repede de unde am plecat și unde ne-a adus PSD...De la mersul normal la mersul în zig- zag!

Abia aștept să asist la o confruntare directă între mersul normal european, Mihai Lupu, PNL, și mersul în zig-zag al activistului Felix Stroe, PSD.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii