Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
Robert-Eusebiu Spârcaci, candidatul la funcția de primar al orașului Cernavodă, împreună cu cei 11 candidați pentru consiliul local al orașului au optat pentru o abordare minimalistă ca și program de campanie

Robert-Eusebiu Spârcaci, candidatul la funcția de primar al orașului Cernavodă, împreună cu cei 11 candidați pentru consiliul local al orașului au optat pentru o abordare minimalistă ca și program de campanie(1178)

"Programul nostru este axat pe patru mari direcții care prin aplicabilitatea lor pe termen scurt si mediu pot influența viața cetățenilor orașului în mod direct.

O problemă la nivelul întregii țări pe care noi o vrem rezolvată măcar pe plan local, în Cernavodă, este lipsa calificărilor necesare pentru cerințele pieții muncii de astăzi, de aceea mulți dintre noi, în căutarea unei vieți mai bune ajungem să culegem sparanghel prin Germania, căpșuni prin Spania, ingrijitori de bătrâni prin Italia sau în spălătorii de mașini în UK.

Astfel, un centru de poli-calificare cu recunoaștere internațională a ceritifcatelor obținute ne va ajuta pe toți să avem o calificare certificată internațional, pe care o putem folosi atât în țară cât și peste hotare.

Având primul proiect funcțional, putem demara în continuarea acestuia un Centru Suport Întocmire Proiecte cu Fonduri UE.

Țintim deci retenția forței de muncă calificată local prin facilitarea obținerii de fonduri nerambursabile și sprijinirea antreprenoriatului local. Discutăm aici despre un model dovedit de succes în localitățile apropiate prin sprijinul dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Un alt punct major cu implicații directe pentru cernavodeni este înlocuirea etapizată a rețelei de apă din oraș care ne va scuti de căratul zecilor de tone de apă îmbuteliată către casele noastre.

Un ultim punct major este reintrarea la masa discuțiilor pentru introducerea alimentării cu gaze a orașului pe fondul atât a defecțiunilor cât mai dese ale sistemului învechit de distribuție din oraș cât și a opririi planificate penru retehnologizarea unității 1 a centralei nucleare din oraș.

Alte puncte sunt luate în considerare de asemenea - în subsidiar însă, ca și digitalizarea administrației locale, suportul pentru programe de educație și sociale targhetate specific și alte lucrări gospodărești necesare orașului."

Robert Eusebiu Spârcaci
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CHIȚAC ȚINE CU DINȚII DE TAXA LUI MAZĂRE
scris de Lucian Cristea
Vergil Chițac trăiește printre sateliți, singura lui preocupare fiind amânarea sfârșitului lumii. Și încă ceva. După el, ca prim(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii