Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PRIMARUL RADU CRISTIAN ȘI CODUL LUI BERCEANU

PRIMARUL RADU CRISTIAN ȘI CODUL LUI BERCEANU(806)

Dacă primarul Mangaliei ar fi fost comandant pe o corabie de pe vremea lui Napoleon, cu siguranță, ar fi scufundat-o înainte să tragă prima salvă de tun! Din calculele mele reiese că dimensiunile pavelelor și a bordurilor achiziționate de Primăria Mangalia nu corespund cu datele tehnice de navigație. În altă ordine de idei, s-a depășit cu mult necesarul de trotuare de pe mapamond... Cu Mangalia cu tot, unde s-a trecut deja la asfaltarea culoarelor din trenurile de navetiști. Deja al treilea rând de borduri e prea mult pentru biata corabie! Cu toate că primarul a promis că Mangalia o să aibe “o flotă beton!” Până aici s-a ajuns cu lauda de sine!

De când cu “pandalia” asta generalizată, lui Radu Cristian, încă, primarul orașului Mangalia, i-au murit lăudătorii! Nu de bătrânețe, ci din prostie! S-au culcat cu toții pe o ureche în gura sobei și nu s-au mai trezit dimineața! Unii spun că ar fi fost vorba de o sinucidere profesională în grup...Că osanalele aduse în exces soacrei domnului primar i-ar fi ofticat pe lăudători, care au trecut direct la metode japoneze, începând cu tăierea firului de păr în patru prin reciprocitate. Patru ție, patru mie și restul primarului, că și el este om! Participanții la un astfel de ritual pot fi recunoscuți după breton și strigătul de luptă “HAIT”! De aceea,ca să refacă rezerva de lăudători, apelează la importuri, îngreunând și mai mult balanța valutară de plăți a patriei!

Cert este că primarul Radu, cel frumos, cel gustos, ca să vedeți termenii de comparație la care este evaluat, se confruntă cu o criză fără precedent de lăudători! Dacă până și trecătorii de pe stradă din Mangalia au fraternizat cu susținătorii lui Mohammad Murad, aflați și ei pe stradă, atunci, este de înțeles starea de nervozitate a primarului “în funcțiune”...

Dar vorbeam despre lăudători...Nu pot nici ei să facă chiar din orice bici! Și, după aia, să te mai și bată stăpânul cu ele! Într-o emisiune televizată, omul de afaceri Mitică Dragomir, guralivul Mitică, spunea, făcând lampa mai mică, așa, cât să nu ne chiorască, spunea că Radu Cristian este “un băiat deștept”! La așa declarație, mustind de fructe de pădure cu termenul de garanție depășit, mi-am permis și eu să fac ca lupul. Citez: “Auuuuuuuuuu”! A nu se confunda cu strigătul de luptă specific loviturii cu tesla într-un anumit loc! Pentru unii, declarat “monument al naturii”! Episodul cu Mitică pe post de lăudător cu normă estivală mi-a adus aminte de o fază monumentală derulată, în urmă cu câțiva ani, la un alt post de televiziune...

Un membru al Guvernului prezenta în direct bilanțul triumfător al activității sale. Când ajungea la cifre, procente și angajamente asumate, ministrul Berceanu, colegul de Guvern, aflat în spatele său, juca rolul prezentatoarei de știri pentru surdo-muți! Fiecare gogomănie a ministrului lăudăros era ilustrată printr-o mimică adecvată pentru toți... Berceanu își punea mâinile în cap, disperat, de parcă dispăruse drobul de sare de la muzeu! Doar că nu striga în gura mare “Băi, taci, nu vezi ce tâmpenii spui!!!” Dacă îl sccuturai bine pe Berceanu, făcea și ouă de atâta râs...Poate chiar direct în cuibarul lui Adrian Năstase! Urma o altă frază inspirată din întrecerea socialistă, cu angajamente în 4 ani și jumătate, și Berceanu făcea semne că se sufocă!

Îmi pare rău că Berceanu nu a auzit declarația de dragoste a lui Mitică, deloc întâmplător, servită în gura mare în plină campanie electorală...Așa, ca între șmecheri! Păi, dacă era deștept, acum, după două mandate, Radu trebuia să fie împărat la Mangalia! Să ai tu, timp de opt ani, în mâinile tale, o bijuterie de oraș precum Mangalia, și acum să alergi să cureți rugina ca de pe vapoare, e jenant!

Domnule primar, domnule deștept, ai avut la dispoziție 8 ani să te pregătești pentru actuala campanie electorală! De ce trebuie să alergi, acum, în plină vară, cu porcul prin oraș ca să-l îngrași! Un avans cu care nici nu trebuia să îți faci griji! Mai ales că ai în fața ta un contracandidat care s-a aruncat în necunoscut ca să salveze Mangalia înainte să devină definitiv un tomberon!

La un concurs de orientare turistică, cine este avantajat? Cel care cunoaște cel mai bine pădurea! Dar nici de asta nu ați avut grijă cum trebuie! Într-un număr viitor, vă vom prezenta o aplicație marca Berceanu la Mangalia...


  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!