Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
NOI REALIZĂRI MARCA PNL ÎN INFRASTRUCTURĂ (1)

NOI REALIZĂRI MARCA PNL ÎN INFRASTRUCTURĂ (1)(192)

Un nou OBIECTIV liberal în infrastructură a trecut cu bine testele. Este vorba despre linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni.

Aceasta este prima linie de cale ferată construită în România în ultimii 36 de ani. Noua cale ferată va fi dată în funcțiune pe 12 decembrie, odată cu noul Mers al Trenurilor.

Călătoria durează aproximativ 17 minute, iar asta înseamnă că cei care aleg această opțiune câștigă pe puțin 30 de minute (în condiții de trafic ușor) față de opțiunea de a merge cu mașina personală, cu un taxi sau cu autobuzul.

Darea în funcțiune a magistralei 5 de Metrou, deschiderea căii ferate către Otopeni și multe alte proiecte de infrastructură ajunse la termen în ultimele luni sau la care se lucrează acum în mod accelerat demonstrează că Planul de Relansare Economică lansat de președintele Iohannis și de Guvernul Orban începe să își arate roadele.

În acest ritm, guvernul liberal va reuși să modernizeze în mod real infrastructura din România. Dezvoltarea infrastructurii de transport este fundația pe care se clădește planul de relansare. România are nevoie de o dezvoltare economică sustenabilă și implicit de infrastructură de transport.

Vor continua proiectele majore din infrastructură prin accesarea a 100% din banii europeni alocați. Din păcate, în ultimii 7 ani, guvernele conduse de socialiști au fost repetente la atragerea banilor europeni. Asta se vede și dacă ne uităm că în ultimii 7 ani au stagnat nepermis de mult lucrările la metrou, la calea ferată către Otopeni, la autostrăzi. Cel mai bun exemplu: din 2016 până în 2019 s-a realizat 11% din această linie de cale ferată. În doar câteva luni liberalii au asigurat finanțare pentru 89%. Asta e diferența dintre politicile liberale și cele socialiste.

Ideea unui tren care să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni a fost prima dată pusă pe hârtie în mandatul de ministru al transporturilor al premierului Ludovic Orban.

Guvernul liberal va continua în următorii 4 ani să investească în transportul pe cale ferată care este unul ieftin, prietenos, rapid și ecologic.

PNL: “Noi construim în mod real, ei construiesc doar pe hârtie.

Ne propunem să finalizăm modernizarea căii ferate de la Constanța până la Vama Nădlac. Se va semna un contract în cursul acestei săptămâni pentru modernizarea a 34 de kilometri. Până acum am semnat deja contracte pentru modernizarea coridorului 9 paneuropean, de la Ploiești până la Focșani, de la Focșani până la Roman și de la Roman până la granița de Est.”
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PĂLĂRIERII PRIMARULUI CHIȚAC
scris de Lucian Cristea
Nu o cunosc pe doamna Felicia Ovanesian! Unii spun că ar fi "muza" primarului Constanței în probleme de administrație, alții zic(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii