Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
PSD Constanţa îşi alege conducerea. Decebal Făgădău candidează şi la municipiu şi la judeţ

PSD Constanţa îşi alege conducerea. Decebal Făgădău candidează şi la municipiu şi la judeţ(2247)

 

Pe 10 aprilie, social democraţii vor fi chemaţi să îşi aleagă viitorii conducători ai organizaţiilor municipale şi judeţene. Deşi par nişte formalităţi, alegerile interne din PSD ar putea aduce ceva noutăţi în ceea ce priveşte cooptarea unor membri în cele două birouri de conducere.

Decebal Făgădău, secretar general al organizaţiei municipale şi vicepreşedinte al filialei judeţene, spune că deocamdată este singurul candidat pentru preşedinţia organizaţiei municipale, dar nu exclude şi alte candidaturi, care pot fi depuse inclusiv în ziua Conferinţei Municipale. „Conferinţa Municipală de alegeri se va desfăşura în prima parte a zilei de 10 aprilie în sala mică a Casei de Cultură, urmând ca peste alte două ore să ne reunim în sala mare şi în prezenţa parlamentarilor de Constanţa şi a unor posibili invitaţi de la centru pentru a ne alege conducerea la nivelul organizaţiei judeţene”, a precizat Decebal Făgădău.

Dacă va primi girul colegilor de organizaţie, Făgădău îl va înlocui în funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe Lucian Băluţ, actualul manager al Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, considerat unul dintre cei mai importanţi strategi ai PSD Constanţa. Băluţ a fost nevoit să renunţe la funcţia politică şi la calitatea de membru de partid, pentru a accede în funcţia de la nivelul APMC. De altfel, reprezentantul Fondului Proprietatea din cadrul Consiliului de Administraţie al APMC, Adrian Cighi i-a reproşat lui Băluţ calitatea de membru PSD într-o primă etapă de selecţie a managerului privat.

Un alt posibil pretendent la conducerea filialei municipale, vicepreşedintele organizaţiei, viceprimarul Constanţei, Gabriel Stan, a precizat că nu este interesat de preluarea funcţiei de preşedinte.

Pe 10 aprilie, membri de la municipiu vor vota şi pentru comitetul executiv care este format din 36 de membri iar Consiliul Municipal din 88 de membri. Tot atunci vor fi stabiliţi şi delegaţii la Conferinţa Judeţeană, dar şi candidaţii pe care filiala municipală îi susţine pentru funcţii politice la nivelul filialei judeţene. Decebal Făgădău şi Gabriel Stan sunt cei care vor fi cel mai probabil susţinuţi pentru a fi reconfirmaţi în funcţiile de vicepreşedinţi în organizaţia condusă de Radu Mazăre.

Mazăre nu va avea contracandidat

„Nu cred că va candida cineva împotriva lui Radu Mazăre pentru funcţia de preşedinte al PSD Constanţa. Din câte ştiu eu, la organizaţia municipală sunt doi candidaţi, unul dintre ei fiind Decebal Făgădău, care are şi cea mai mare susţinere. Chiar dacă în urmă cu doi ani Radu Mazăre a dorit ca Făgădău să se ocupe de primărie, cred că este timpul ca viceprimarul Decebal Făgădău să facă următorul pas politic”, a declarat şi prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

La nivelul organizaţiei judeţene, practic nu va exista decât o reconfirmare a actualei echipe, cu specificaţia că în Biroul Judeţean ar putea fi cooptaţi mai mulţi reprezentanţi al PSD din judeţ.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii