Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Guvernul este alături de fermieri și știe să răspundă nevoilor acestora, chiar și în momente dificile

Guvernul este alături de fermieri și știe să răspundă nevoilor acestora, chiar și în momente dificile(610)

Adrian Oros, ministrul Agriculturii, a prezentat măsurile curente – schemele anuale și multianuale, măsurile de sprijin ca răspuns la situația de criză generată de pandemia COVID -19 și de fenomenele meteo nefavorabile care s-au suprapus peste criza pandemiei, dar și alte măsuri luate în privința derulării Planului Național Strategic și negocierea viitorului PNS 2021- 2027.

Raluca Turcan, viceprim-ministru: Agricultura a fost greu încercată în acest an de două crize suprapuse: pe de o parte, pandemia de coronavirus, iar pe de alta, fenomenele meteo nefavorabile culturilor. Însă colegul meu Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a luat acest fapt drept o provocare, și nu o piedică.

Într-un singur an de guvernare PNL, am reușit:
 - să identificăm banii rămași din cadrul altor proiecte și să îi direcționeze către abatoarele din zona submontană (o alocare de 12,9 milioane de euro ce va acoperi aproximativ 40 de proiecte);
 - să investim 43,7 milioane de euro în infrastructura de irigații, pentru a salva producțiile fermierilor;
 - să oferim atât mediului privat, cât și mediului public sprijin financiar pentru prevenirea dezastrelor cauzate de climă, dar și pentru refacerea producțiilor afectate deja de condițiile meteorologice (un total de 16,72 de milioane de euro);
 - să susținem instalarea tinerilor fermieri, atât a celor din țară (43 de milioane de euro), cât și a celor din diaspora (20 de milioane de euro);
 - să alocăm 10 milioane de euro pentru împădurire și crearea de suprafețe verzi;
 - să oferim, pentru promovarea produselor noastre tradiționale, peste 6 milioane de euro.

Prin APIA (Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură), aflată în subordinea MADR, s-au efectuat, din bugetul național, plăți în valoarea de:
 - 499, 11 milioane de euro în anul 2019;
 - 688, 75 milioane de euro în anul 2020.

AFIR (Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), cea de-a două instituție aflată sub coordonarea Ministerului Agriculturii, a alocat, în acest an, 656 de milioane de euro, un mare accent punându-se pe ramura de invesiții (415 milioane de euro).
  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii