Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Mihai Lupu: Constanța are nevoie de dezvoltare!

Mihai Lupu: Constanța are nevoie de dezvoltare!(162)

 Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai LUPU a primit vizita oficială a doamnei Raluca TURCAN, Vicepremierul României și a domnului Marcel BOLOȘ, Ministrul Fondurilor Europene.
   

Întâlnirea de lucru a avut ca teme principale identificarea soluțiilor privind modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” și dotarea acestuia cu echipamente, precum și înființarea unui spital de pediatrie în municipiul Constanța.

  În acest sens au fost identificate două posibilități de modernizare a unității medicale prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR). Astfel, unitatea medicală poate beneficia de fondurile necesare construirii de corpuri adiacente structurii deja existente. În același timp, prin acest program există soluții de finanțare și pentru reamenajarea și modernizarea clădirii spitalului. Totodată, Planul Național de Relansare și Reziliență permite accesarea de fonduri pentru dotarea cu echipamente a unității sanitare.

„În ultimii 20 de ani, Spitalul Clinic Județean de Urgență nu a primit investiții majore care să îi permită oferirea unor servicii medicale de înaltă calitate. Cu sprijinul Guvernului României am identificat soluțiile prin care să aducem această unitate medicală la standarde europene. Modernizarea unităților sanitare din județul Constanța reprezintă o prioritate atât pentru mine cât și pentru echipa mea. În cel mai scurt timp voi iniția proiectele de hotărâre necesare demarării procedurilor în vederea depunerii și obținerii finanțărilor prin Planul Național de Relansare și Reziliență, în vederea modernizării unității medicale” - a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu.
 

Tot în această ședință, a fost punctată și soluția privitoare la înființarea unui spital de pediatrie în Municipiul Constanța. În acest sens, există posibilitatea preluării de către Consiliul Județean Constanța a unei structuri medicale deja existente și modernizarea acesteia prin Porgramul Operațional de Sănătate.

Președintele Consiliului Județean Constanța, însoțit de cei doi oaspeți au efectuat o vizită de lucru și la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”. În cadrul vizitei a fost semnat Proiectul “Screening - Cancer Colorectal”. Proiectul are ca obiectiv creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament. Astfel, peste 50.000 de persoane cu vârste cuprinse intre 50 – 74 de ani, din județul Constanța, vor beneficia gratuit de screening pentru identificarea cancerului colorectal.

„Am convingerea că acesta este începutul unei colaborări pe termen lung cu Guvernul României, prin care vom reabilita toate instituțiile medicale și bineînțeles, construcția de noi edificii care să contribuie la sănătatea noastră, a tuturor, va fi prioritatea mandatului meu” - a mai declarat președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Mihai Lupu.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii