Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
GUVERNAREA PNL - CREȘTERI SEMNIFICATIVE ÎN ECONOMIE!

GUVERNAREA PNL - CREȘTERI SEMNIFICATIVE ÎN ECONOMIE!(201)

Pe fondul pandemiei generate de coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidență lipsa cronică de preocupare și de viziune a guvernărilor anterioare.

În acest context, Guvernul PNL s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluții. Soluții care se regăsesc în buzunarul românilor. S-ar fi reușit mult mai multe și mult mai rapid dacă PSD nu ar fi distrus fiecare decizie a acestui guvern cu ajutorul majorității toxice din Parlament.

Aceste cifre reprezintă confirmarea că PNL, deși și-a asumat singur aceasta perioadă dură, a reușit să redreseze economia. Iată câteva cifre care arată realitatea, care confirmă că măsurile luate de Guvernul PNL sunt eficiente, ba mai mult, sunt o palmă dată propagandei mincinoase PSD.

Guvernul PNL a reușit să obțină creștere economică în plină pandemie!

Această creștere arată că măsurile luate în plan economic au fost corecte și juste. Rezultatele ar fi fost chiar și mai bune dacă nu ar fi fost în Parlament majoritatea toxică socialistă care a pus tot timpul bețe în roate și care și-a dorit ca românii să sufere. Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a da un impuls hotărât economiei, pentru a intra într-o fază de redresare solidă, este nevoie de bani. Acești bani vor fi primiți din fonduri europene.

Președintele Iohannis, premierul și cu miniștrii de resort au discutat pentru a găsi o formă foarte bună pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Este un plan amplu și vor fi efectiv peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene, pentru a finanța măsurile din acest plan.
Acest Plan Național de Redresare și Reziliență va fi prezentat public săptămâna viitoare, urmând o dezbatere publică, pentru a putea îngloba toate opiniile care sunt pertinente, și atunci va fi înaintat planul la Bruxelles, și în cursul anului viitor deja va începe finanțarea măsurilor de redresare și de reziliență.

Salariul mediu nominal net a crescut la 3.321 lei, cu 7,8% față de septembrie 2019.

Datele pentru luna septembrie arată că sectorul industrial continuă să crească. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care acest guvern este sub asediu constant din Parlament, în timp ce administrează o criză de sănătate. Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 21% în septembrie 2020 față de luna precedent. De asemenea, comparativ cu luna septembrie a anului 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,1%.

Totodată, în guvernarea liberală a scăzut rata inflației la cel mai mic nivel din 2017 și până acum. Astfel, în luna octombrie rata inflației a scăzut la 2.2%.
Comerțul cu amănuntul: volumul cifrei de afaceri, mai mare decât anul trecut! În luna septembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut față de luna precedentă cu 0,4%. Față de luna corespunzătoare a anului trecut volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 4,6%.

Lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeași lună din anul anterior, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre UE. În timp ce în România, lucrările de construcții au înregistrat o creștere de două cifre, în zona euro lucrările de construcții au consemnat în luna august un declin anual de 0,9%, în timp ce în UE au înregistrat o scădere de 1,5%.
Sectorul construcțiilor a crescut, în ultimul an, cu peste 12%, în paralel cu reducerea termenului de plată a facturilor înaintate Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, la 30-45 de zile pentru proiectele finanțate prin PNDL. Această creștere s-a înregistrat în condițiile în care la nivel european creșterea în construcții a fost aproape zero sau acest sector a fost pe minus. La momentul preluării ministerului de către PNL s-au găsit facturi întârziate la 120 de zile pentru proiectele finanțate prin PNDL, însă în acest an s-a reușit reducerea termenelor de plată până la 30 de zile, iar în trimestrul patru la 45 de zile. Măsurile adoptate s-au regăsit ulterior în dezvoltarea sectorului construcțiilor și atragerea de fonduri la bugetul de stat.
Și construcțiile de clădiri rezidențiale au crescut în august cu aproape 25%. Astfel, pe fondul costurilor reduse cu finanțarea pe termen mediu, dar și al programului guvernamental Noua Casă, lucrările de construcții pe segmentul rezidențial au urcat în august cu aproape 25%. În primele 8 luni, creșterea este de 17,2% față de ianuarie-august 2019.

Programul de 1 miliard de euro devine programul de 1,5 miliarde de euro

A fost adoptată în primă lectură o ordonanță de urgență înaintată de Ministerul Fondurilor Europene, prin care se suplimentează bugetul alocat programului de granturi pentru capital de lucru pentru companiile afectate de COVID-19, cu suma de 500 de milioane de euro.
Astfel vor fi acoperite toate solicitările depuse în cadrul acestui program de un număr de peste 22.000 de întreprinderi mici și mijlocii.
Programul de un miliard de euro devine programul de 1,5 miliarde de euro, prin suplimentarea bugetului pentru această măsură - granturi pentru capital de lucru pentru întreprinderile mici și mijlocii afectate de efectele pandemiei COVID-19.

Guvernul compensează pierderilor suferite de unii agenți economiciîn contextul COVID-19.

A fost adoptat memorandumul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalității și agențiilor de turism, în cuantum de 20% din volumul cifrei de afaceri al veniturilor înregistrate în 2020 față de 2019.
Pentru aceste companii care au suferit pierderi în anul 2020 față de 2019, guvernul va institui o schemă de ajutor de stat pentru compensarea acestor pierderi în proporție de 20%.

A fost adoptată, în primă lectură, o ordonanță care prevede acordarea dreptului de liberă practică temporară medicilor absolvenți ai facultăților de medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire în rezidențiat, pe durata situației cu care ne confruntăm cu SARS-CoV-2.

Ei vor putea să lucreze sub supraveghere în spitale și să asiste în secțiile în care sunt îngrijiți pacienții care suferă de COVID-19. În colaborare cu Consiliul Rectorilor și cu rectorii universităților care pregătesc studenți în medicină și studenți în asistență medicală generală, deci asistenți cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat unde studenții pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare ca voluntar, unde vor fi repartizați și vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situații de urgență din județele unde vor fi repartizați și vor lucra în unitățile sanitare din județele respective, sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară.
La finalul fiecărei luni, studentul va primi un premiu de 2.500 de lei, plus cei care vor fi în alte localități decât centrele universitare unde studiază sau localitățile de domiciliu sau reședință vor primi o diurnă plus cazarea și masa gratuite din partea autorităților sau a unității sanitare unde vor activa.
Astfel se poate conta pe un potențial de 20.000 de posibili voluntari.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii