Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
AMIRAL ȘI CERȘETOR

AMIRAL ȘI CERȘETOR(408)

La volan fiind, nu ați avut niciodată senzația stranie că un porc se plimbă prin portbagajul mașinii dumneavoastră? Cel mai bine se aude când staționați la semafor, un spațiu extrem de nesigur, chiar și atunci când stai pe loc! Dar, întreb, unde te simți în siguranță în Constanța? La “Grand”, la celebrul semafor din Constanța, în timp ce așteptam verdele izbăvitor, a intrat unul în mine cu un bolid și mi-a dezmembrat mașina! Mă întorc la povestea porcului din portbagaj. Nu era nici un porc. Era un individ, cu un simț matern dezvoltat, care a ținut să mă legene precum capra cu cei trei iezi cucuieți...Poate că, sărind cu fundul pe portbagaj, a intenționat să verifice arcurile din dotarea mașinii! Au urmat alte “amabilități” precum scuiparea proletară a parbrizului și reglarea corespunzătoare” a farurilor laterale cu fața în jos. Nu m-am împotrivit, pentru că erau doi tineri! Am mai pățit o chestie de genul ăsta la Gheorgheni, în centrul orașului. Încercând să scap de doi adolescenți dubioși, care se țineau după mine, după ce au văzut că am coborât dintr-o mașină cu numere de Constanța, m-am trezit înconjurat de o ceată de “colindători”!

În Constanța lui Vergil Chițac, în anumite intersecții, au reapărut cerșetorii! Căci despre ei era vorba și la Gheorgheni... Deocamdată, cei tineri și chiar foarte tineri, cred că adolescenți. M-am trezit cu ei peste mine, trăgând de portiere! Ținta? Mașinile oprite la semafor în intersecții …Zone populate, cu un trafic auto intens. Un loc studiat din scoarță în scoarță și, în final, bine ales. O dovadă în plus că acești băieți nu au năvălit în stradă de capul lor!

Dau un singur exemplu. În ciuda vârstei fragede, cerșetorii despre care vorbesc își fac treaba ca niște profesioniști! Nu vin doi la aceeași mașină! Se mișcă repede. Își aleg “victima” din fugă. Știu să se încadreze în timpul alocat semaforizării. Sunt deosebit de insistenți. Nu renunță până nu primesc ceva! Nu exercită presiune decât pe conducătorul auto, cunoscând faptul că acesta cedează psihic mai ușor decât pasagerii...Nu o să găsiți bani la ei, pentru că există prin preajmă un colector...Știu când să apară și când să dispară! Asta înseamnă că există printre ei un purtător gen “mintea cenușie”, care se bazează și pe elementul surpriză…

Pentru noua conducere a Primăriei Constanța, relansarea cerșetoriei pe străzile Constanței e ca o palmă primită peste ambii obraji! Destul de nefericit, aș spune, debutul amiralului Chițac în postura de primar și de conducător suprem al Poliției, căreia onorifica sa consilieră, doamna Felicia Ovanesian, i-a trasat sarcina de a-i amenda pe cei care nu păstrează curățenia până își pierd casa! Și ca umilința să fie completă, Poliția răspunde și de evidența depozitelor de gunoaie formate ad-hoc! Poți să crezi așa ceva? Avem și o Poliție a gunoaielor! Trăiască deprofesionalizarea polițiștilor sub conducerea amiralului Chițac și a consilierei sale onorifice! Doamna Ovanesian nu are habar de ceea ce noi numim mândria de a purta o haină militară de la amiral în jos…

Polițistul are altă menire, în opinia mea. În nici un caz, să numere sacii cu gunoaie de la o poartă la alta! De pildă, să depisteze rețelele de cerșetori care agresează și sufocă orașul...Chiar și în Marina Militară,care s-a aflat sub comanda amiralului Chițac, gunoiul reprezintă, în primul rând, apanajul celor certați cu disciplina!

     

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!
scris de Lucian Cristea
TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii