Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE  MIO CAFFE!

FLOTA PRIMARULUI-AMIRAL CHIȚAC PUNE TUNURILE PE MIO CAFFE!(971)

TORA! TORA! TORA! Tradus din limba japoneză în limba română, în concepție proprie, înseamnă: “Pe ei, pe ei, mama lor de cafegii!” și se adresează patronilor de cafenele, care, în principiu, își văd de treabă, dar nu e suficient…

În cazul nostru, Mio Caffe. De când a fost trecută sub tutela Primăriei Constanța, Flota Maritimă de colecție, cea a primarului Vergil Chițac, a pus tunurile pe această cochetă cafenea și se pregătește să tragă în ea!

Motivul? Se presupune că patronul ar fi amenajat o terasă fără a avea autorizație! Ca atare, va fi demolată, amenință primarul Chițac...Parcă o și văd pe onorifica primarului, doamna Ovanesian, jubilând cu sentimentul datoriei împlinite! A prins și echipa dumneaei un pește mic! Dintr-o cafenea îndrăgită, și nu una oarecare, foarte frecventată de politicieni, Mio Caffe a devenit peste noapte ținta preferată a organelor de control! Au sau nu au o tematică adecvată, polițiștii, inspectorii de la Primăria Constanța etc. se întorc la Mio Caffe și îi mai trag patronului câte o amendă! Vorba aia, ca să fie ceva pus în calea uitării!

Care, cum iese, după un control tematic efectuat la Mio Caffe, exclamă satisfăcut: “L-am ciuruit!” Dumitru Darlaiani, patronul, este un om ciuruit! Îl învârt polițiștii ca la concursurile de tir și trag în el din toate pozițiile! Are gura plină de alice și nu înțelegi ce spune! Practic, nu poate vorbi! Mai sunt, ce-i drept, și alte cafenele în atenția echipelor de control, dar, aici, excesul de zel și abuzul au întrecut deja limitele admise în societate...

“Nici o zi fără controale la Mio Caffe!” Polițiștii recunosc și ei că au devenit dependenți! Dar nu de cafea, cum am fost tentat să cred și eu, ci de plăcerea de a face rău celor care, în ultimii 11 ani, și-au făcut o frumoasă carte de vizită pe bază de cafea! Doar cafea! Dar este o artă să prepari și să servești  o cafea...În timp, cafeaua a devenit o știință! Există și o știință a modului în care îți bei cafeaua de dimineață, cu sau fără caimac, cu sau fără polițiști, care se uită discret în ceașca ta…

Sunt și polițiști care ghicesc din prima ce vor șefii lor! După care merg discret la sediu ca să analizeze doar zațul. Controalele s-au întețit de când primarul Chițac s-a lăudat că le va veni de hac celor care nu i-au făcut pe plac...Foarte bine, dar de ce cu accentul pus pe Mio Caffe? Altfel, nu înțeleg de unde provine elanul ăsta creator, care-i mână pe polițiști în luptă, atunci când trec, în repetate rânduri, pragul acestei cafenele și de ce patronul este tratat ca un infractor dovedit!

De ce se opintesc unii să împingă Mio Caffe în mocirla politichiei, lansând ipoteza că la mijloc ar fi vorba de o mai veche răfuială între politicieni! Darlaiani spune că nu a restricționat nimănui accesul în cafenea și că în cei 11 ani de când funcționează cafeneaua nu au fost conflicte în unitatea sa! Cum se face că, acum, în două zile, s-a ajuns de la cafea la politică și scandalul a luat o altă turnură!

Duhul răzbunător al Feliciei Ovanesian, consiliera multilateral dezvoltată a primarului Vergiliu Chițac, desigur onorifică, bântuie prin toată Constanța! Într-un timp foarte scurt, doamna Ovanesian i-a luat fața primarului la capitolul notorietate! Deja se spune că a băgat frica în constănțeni! Că, în realitate, dumneaei conduce Primăria Constanța, ceea ce nu m-ar surprinde! S-au mai văzut astfel de scheme cu onorificul mascat…

Și, apoi, la noi, este o tradiție ca femeia, după ce a înțeles pe deplin sensul Puterii, să decidă peste tot! Debutul în forță al tandemului Chițac-Ovanesian, care s-a pus pe demolat din prima zi de activitate. 

Pesemne că vrea să ne convingă cât de nociv este consumul de cafea!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!