Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PATRONUL DE LA MIO CAFFE  SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!(1091)

În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine și mi-a făcut praf mașina.! Domnului Darlaiani, patronul cafenelei Mio Caffe, i s-a întâmplat ceva mult mai grav...S-a trezit, așa consideră domnia sa, victima colaterală a unui conflict politic în care nu este implicat în niciun fel! Este motivul pentru care am revenit asupra acestui subiect oarecum misterios!

Ce motive întrunește cafeneaua Mio Caffe de a ajuns prima pe lista obiectivelor propuse pentru demolare? Mai bine zis, pe cine a deranjat? Cine sunt protagoniștii conflictului și ce legătură au ei cu scandalul izbucnit la celebra cafenea?

Domnul amiral Vergil Chițac, actualmente primar, a declarat război cafenelelor din Constanța! Sigur, nu la grămadă, ci într-o ordine anume pe listele sale negre, adică îmbâcsite de negru de fum, de parcă ne-am afla la Copșa Mică! Aici se potrivește deviza “Ai deranjat, te-am demolat!” Până să își arunce mantaua de amiral pe gard, gest repetat de președintele Iohannis, dar pe capota unui “Merțan”, domnia sa a condus Flota Marinei Militare! Să trăiți! Fiind o flotă de mare viteză, nu a putut opri decât în apele teritoriale ale Americii! Și, de acolo, nu se vede prea bine cu ochiul liber Europa! Așa se face că ocolind Europa, pe la Straja în jos, nu a remarcat cât de frumoase sunt cafenelele din Franța, Italia, Grecia, Turcia, Austria și din atâtea alte țări! Și cât de multe sunt! Una lângă alta, precum berăriile din Copenhaga! Și încă se mai construiesc, pentru confortul localnicilor și al turiștilor din țările cu tradiție în această direcție!

Și noi ce facem?
Le demolăm, cunosc motivele, le mutilăm, bănuiesc motivele, le facem antireclamă, trecându-le prin foc și scandal, inclusiv prin tot felul de aranjamente politice, le implicăm în diversiuni menite să omoare concurența și încrederea consumatorilor și nu numai! Unele ajung sub cupa excavatorului!

Cu ani în urmă, la Constanța, pe traseul de la BTT la Piața Ovidiu, ți se oferea cafea turcească la nisip...Nu mai vorbesc de costumația specifică vânzătorilor de cafea turcească. Unde se pregătea cafeaua, inhalai cu nesaț mirosul de boabe prăjite! Apropo de turism, era simplu și eficient! O cafenea este preferată întotdeauna și chiar accesibilă tuturor...

Am scris despre asaltul asupra unei “cafenele faimoase”. Așa a catalogat primarul Chițac cafeneaua Mio Caffe…

Întreb, domnule primar, dacă tot ați recunoscut că este prima în top, de ce nu i-ați mai dat o șansă? Este mai bine să demolăm sau să construim? Dacă se poate, să rectificăm. Nu știu, întreb și eu..

Dar să revenim la subiect.
Cine i-a pus gând rău patronului cafenelei Mio Caffe, care s-a trezit cu sentința în brațe: DEMOLAREA!

M-a surprins schimbarea rapidă de macaz în speța dată! Trecerea, pe bază de scenarii gen telenovele de la disciplina în construcții la POLITIC, unde nu este nici un fel de disciplină. Se aude un fâsâit. Ni se spune că este o bombă de presă! Cică există un conflict mai vechi pe bază de zaț între Felicia Ovanesian și fostul vice Babu! Cei doi se întrec într-o singură direcție: cine-i cel mai tare în cafeneaua lui Darlaiani! Adică ce să înțeleg? Că Felicia intră în cafenea și Babu, pesedistul, îi pune piedică? Sau că Felicia îl amenință cu represalii pe patron, dacă îl mai primește la cafea pe Babu! Poți să crezi așa ceva? Nici măcar Babu, care stăpânește bine caterinca, “nu a pus botul”! El mi-a declarat că nu s-a mai întâlnit de multă vreme cu Felicia, ultima controversă dintre cei doi având ca temă situația unor parcări! De băut cafea bea în fiecare dimineață, la locul știut, adică la Mio Caffe!

Scandalul cafenelelor a căpătat accente politice cu iz de răzbunare! Până la un punct, cei implicați au vorbit despre pretinsele ilegalități în materie de construcții. Dar nimeni nu a vrut să-l asculte pe Darlaiani, administratorul unității, supus la controale în serie și la tot felul de alte șicane...Dacă tot îl demolați, de ce continuați să-l amendați!

S-a aruncat pe piață scenariul unui conflict între Felicia și Babu! În realitate, cineva și-a permis să-i folosească pe post de iepurași ca să bagatelizeze întreaga poveste. În paralel, l-au convins pe patronul păgubit să creadă că domnia sa chiar este o victimă colaterală! În realitate, Darlaiani este o victimă reală a sistemului!

Cineva a vrut să-i facă cuiva o demonstrație de forță, în sensul că oricine poate fi compromis în public! Cel mai șifonat, în toată această poveste, a ieșit patronul, domnul Darlaiani, care efectiv s-a ales cu cafeneaua demolată. El a ținut să sublinieze din nou că MIO CAFFE este pur și simplu o cafenea apolitică și că nu este drept ce i se întâmplă!

A început campania demolărilor! Se vorbește deja de existența unor liste negre!

Fără cafenele și terase, Constanța va arăta precum cântăreața cheală! 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte