Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TULPINA LIBERALĂ

TULPINA LIBERALĂ(388)

Parlamentarii constănțeni au depus jurământul. Până la un punct, când se presupune că și-ar lua lumea în cap, un motiv de mândrie patriotică sau locală și pentru noi, alegătorii. Sper ca de această dată să fi avut mână bună...Contează și bafta în ecuația politică, nu numai caracterul sau pregătirea unui candidat la alegerile parlamentare.

Aleșii constănțeni au depus jurământul. Depunerea jurământului pune punct etapei preliminare - cea a promisiunilor fără număr, a consumului exagerat de lapte și miere, a umflatului în pene, a angajamentelor din categoria “Vom face și vom drege!” De acum încolo, timp de 4 ani, așteptăm de la domnii parlamentari de Constanța fapte și nu vorbe! Personaje active și reprezentative și nu anonimi precum Robert Boroianu, care a trecut prin Parlament precum gâsca prin apă! Sunt prea costisitoare astfel de personaje!

Avem nevoie de exemplele stimulatoare din tulpina PNL. (Hașotti, Huțucă, Lupu, Bourceanu, Bola și mulți alții...). S-a dus vremea pomului lăudat din ramura Chițac! În loc să promoveze Primăria Constanța, domnia sa o promovează pe doamna Felicia Ovanesian, consiliera sa onorifică! Așa s-a ajuns la situația comică în care un foarte bun jurnalist o numește pe Ovanesianca “Domnul Primar”! Vergil Chițac ar trebui să ia în serios avertismentul confratelui meu, dacă nu vrea să se spună că Felicia Ovanesian ține Primăria Constanța pe umerii ei!

Parlamentarii constănțeni au depus jurământul cu mâna pe biblie (ei, nu chiar toți). Sunt tentat să cred că acesta a fost cel mai minunat moment din viața fiecăruia dintre ei. Mă refer în principal la noii veniți, la “bobocii” Parlamentului. Să depui jurământul ca parlamentar al României! E ceva! În fața României! În fața românilor! În fața tuturor celor care te-au votat! Să nu-i uiți, bobocule! Fără votul lor, nu ai fi ajuns în elita României…

Parlamentarii constănțeni! Aș fi vrut să văd o fotografie cu ei toți la un loc sub cupola Parlamentului, strângându-și mâinile prietenește și vorbind despre viitor. Din păcate, despre viitor, se vorbește din ce în ce mai puțin! Este un timp care și-a pierdut credibilitatea! Pentru că lipsesc exact forțele tinere care pot garanta viitorul nostru. Un viitor din ce în ce mai puțin luminos! Ori exact asta ne-au promis noii aleși ai poporului! Un viitor stabil și luminos.

În campania electorală, a curs mult venin! Prin venele unora curge mai mult venin decât sânge! A fost o luptă pe viață și pe moarte! S-a tras cu artileria grea din spatele tuturor partidelor. Candidații au ales lupta corp la corp, bazându-se fiecare pe tehnicile dobândite în politică...Așa cum e ea, bună, rea, politica! Au învins cei care acum trec prin fața noastră.

Parlamentarii de Constanța. Fiecare cu povestea vieții lui. Îmbrăcați la patru ace, aleșii noștri, da, ei sunt aleșii noștri, arată impecabil. Păstrez încă în memorie chipul războinic al fiecăruia dintre ei. Și, acum, ce vedem? Un grup de lorzi! Îi sfătuiesc pe toți să trăiască din plin momentul de glorie! Mai ales că el s-a derulat în preajma Crăciunului! Un episod glorios pentru noii noștri parlamentari! Jur. Nu numai pe noii, ci și pe cei care se află la al doilea sau al treilea mandat. Vă așteaptă patru ani grei! Cei care nu sunt la primul mandat cunosc parcursul. Nu mă aștept ca fotografia de grup pe care o am în minte să reziste atâta timp…

Dar un lucru, domnilor parlamentari, să nu îl uitați...Să nu uitați de unde ați plecat! Să nu uitați de cei care v-au votat și care v-au dăruit astfel momentele de Oscar derulate în Parlamentul României! Să nu uitați jurământul făcut, promisiunile, vorbele meșteșugite...Bucurați-vă cu măsură de triumful vostru, dar să nu uitați misiunea pe care o aveți de îndeplinit...

Renunțați la lucrurile mărunte, la plata unor polițe, la răfuielile personale! Fiți oameni serioși, precum cei care alcătuiesc tulpina liberală!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte