Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
“Îpsul” Teodosie este stat în stat la Constanța, iar Poliția nu reacționează: slujbă cu peste 100 de credincioși în noaptea de Anul Nou, sfidând legea, autoritățile civile și chiar pe Patriarh. Este nevoie de un ministru de Interne mai hotărât, de la USR-PLUS?

“Îpsul” Teodosie este stat în stat la Constanța, iar Poliția nu reacționează: slujbă cu peste 100 de credincioși în noaptea de Anul Nou, sfidând legea, autoritățile civile și chiar pe Patriarh. Este nevoie de un ministru de Interne mai hotărât, de la USR-PLUS?(3077)

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a sfidat și de Anul Nou dispozițiile și regulile oficiale din perioada pandemiei Covid-19. El a ținut, la miezul nopții care marchează trecerea dintre ani, un “Te Deum”, contrar prevederilor stării de carantină de la Constanța, deciziilor autorităților centrale și chiar recomandărilor Patriarhiei, care a cerut și ea ca slujbele să nu se țină după ora 23.00. Poliția nu a reacționat nici acum conform obligațiilor legale, ceea ce îi face pe tot mai mulți constănțeni să se întrebe dacă nu ar fi cazul ca ministerul de Interne să fie condus, cu mână forte și fără ezitări, de un reprezentant al USR-PLUS.

 

Teodosie, doveditul oficial informator al Securității ceaușiste, nu a ratat nici de Anul Nou ocazia de a-și bate joc de legi și de toată lumea!

În întreaga țară este valabilă carantina de noapte, care prevede că cetățenii nu au voie să circule între orele 23.00 și 05.00 fără motive bine întemeiate, clar enumerate în reglementarea în vigoare. Mai mult, în noaptea dintre ani municipiul Constanța încă se afla sub carantină (din cauza ratei mari de infectări cu noul coronavirus), care s-a încheiat abia vineri, 1 ianuarie 2021, la ora 20.00.

Dar încă din dimineața ultimei zile a anului care s-a încheiat, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că la ora 23.15 va începe oficierea unei slujbe “Te Deum”, specifică Anului Nou, în Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", din peninsula Constanței (zona Cazino - Poarta 1 a Portului). Asta, deși însuși Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, anunțase că, în toată țara, această slujbă trebuie să înceapă mai devreme, imediat după “Vecernie”, pentru a se respecta restricțiile de circulație aflate în vigoare în timpul stării de alertă.

Ca de obicei, deja, ÎPS Teodosie a sfidat și acum pe toată lumea și a încălcat reglementările legale și chiar hotărârea superiorilor ierarhici și statutari din BOR. De altfel, ultimul precedent (dintr-un lung șir) fusese chiar de Crăciun, când la slujba oficiată de Teodosie au participat în jur de 300 de persoane. Nici atunci autoritățile (polițiștii) nu au dat nicio sancțiune și i-au lăsat pe credincioși să se înghesuie în interiorul Catedralei Arhiepiscopale. Slujba de Anul Nou s-a ținut conform anunțului lui Teodosie, adică la miezul nopții (până aproape de ora 2) și la ea au participat peste 100 de persoane (unele cu măști, dar multe fără, dar niciuna nepăstrând vreo distanță de protecție), care au străbătut tot orașul, din cartiere până în zona veche a urbei, după ora 23.00, deși reglementările naționale și starea de carantină a Constanței interziceau acest lucru.

 

Poliția din Constanța se îngroapă în ridicol din nou, temându-se să aplice Legea și ieșind cu scuze penibile

Ei bine, tot ca de obicei, nici la noua încălcare a reglementărilor legale comisă de Macedon Porcu, alias Petrescu, alias “Sursa Mache” a Securității ceaușiste, cei aproximativ o duzină de polițiști și jandarmi din Constanța nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu și nu s-au au aplicat niciun fel de sancțiuni, așa cum îi obligau îndatoririle de serviciu.

În mod absolut penibil, polițiștii se scuză susținând că a prevalat convingerea că scopul Poliției este ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile, iar nu să fie constrânși să respecte aceste norme oficiale legal-obligatorii.

Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută (de Anul Nou – n. red.), la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel din municipiul Constanța, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis, pe 1 ianuarie, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, se mai arată în informarea Poliției din județul Constanța.


Teodosie, sfidător: “Cine să ne oprească?”

Întrebat de presa locală dacă a făcut bine că a încălcat regulile în vigoare, “Îpsul” Teodosie s-a prefăcut mirat, ba chiar a dat un răspuns și mai sfidător: ”Sigur, cine să ne oprească?”.

Arhiepiscopul Tomisului și-a permis chiar să-i și ironizeze pe cei care nu l-au sancționat pentru încălcarea regulilor obligatorii anti-pandemie. El a transmis, la finalul slujbei de Anul Nou, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii! Sau poate că nu a fost o ironie , ci a vrut să spună că avea acordul tacit al acestor autorități…

Teodosie a mai afirmat că bisericile nu trebuie să se închidă niciodată, orice boală ar veni, şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul, având în vedere câţi oameni s-au aflat în biserică.

 

După neputincioșii Vela și Bode, oamenii se întreabă dacă nu ar fi bine să se încerce la Interne și cu un mai hotărât membru al USR-PLUS?

Văzând cât de dinamică este activitatea miniștrilor, parlamentarilor, primarilor și consilierilor USR-PLUS, din ce în ce mai mulți constănțeni se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu ar fi cazul ca și ministrul de Interne să fie de la această alianță. Căci ultimii doi miniștri de resort, ambii liberali, Vela și Bode, par a fi neputincioși în a-i determina pe polițiști să aplice Legea inclusive atunci când este vorba despre ierarhii ortodocși. În acest sens, Teodosie Snagoveanul este deja vestit ca fiind autorul a nenumărate contravenții și chiar infracțiuni, și în raport cu reglementările oficiale obligatorii de combatere a pandemiei Covid-19.

 

În foto:
ÎPS Teodosie Snagoveanul, la slujba ilegală din noaptea Anului Nou 2021, de la Constanța 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LĂTRATUL LA POLITICIENI
scris de Lucian Cristea
Un pamflet pe zi   Se lăudau unii că vor eradica lătratul în politică, aducând critici severe celor care obișnuiesc să umb(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!