Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
De Bobotează, jandarmii constănțeni, mari găzari și bătăuși în 10 august 2018, au fost tovarășii lui Teodosie și au primit aghiasmă “peste rând”. În loc să ne apere de răspândirea Covid-19, angajații M.I. și ai Primăriei s-au bulucit la apă-sfințită, printre miile de credincioși îngrămădiți în gura-portului. ULTIMA ORĂ: plângere penală împotriva

De Bobotează, jandarmii constănțeni, mari găzari și bătăuși în 10 august 2018, au fost tovarășii lui Teodosie și au primit aghiasmă “peste rând”. În loc să ne apere de răspândirea Covid-19, angajații M.I. și ai Primăriei s-au bulucit la apă-sfințită, printre miile de credincioși îngrămădiți în gura-portului. ULTIMA ORĂ: plângere penală împotriva "Îps"!(1995)

ULTIMA ORĂ:
A fost depusă o plângere penală pe numele arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, după slujba de Bobotează de ieri, de la Constanța, la care au fost prezenți mii de oameni. Plângerea, depusă la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța, vizează infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

 

De Bobotează, Jandarmeria-Mobilă din Constanța l-a sprijinit pe Teodosie să încalce legea. Încă o dată! Cei care au gazat și bătut în 10 august 2018 s-au bulucit, împreună cu multele (estimările independente variază între 5 și 10) mii de evlavioși, majoritatea fără mască sau cu ea trasă sub bărbie, să “prindă“ aghiasmă. Șeful lor interpretează reglementările oficiale astfel: “Manifestările religioase nu se încadrează în restricțiile antipandemie!”. Ce părere are Ministerul de Interne?


Teodosie a fost în culmea fericirii, evoluînd entuziasmat și îmbujorat pe scena din portul turistic Tomis, precum un… Dan Bittman (fostul rocker ajuns cântăreț de muzică ușoară, adept al teoriilor conspiraționist-antivacciniste și autodeclarat fiu al dacilor din tribul omonim, cu doi de “t”). Pe cei care limitează manifestările religioase publice, “Îpsul” i-a numit “balauri ce bântuie deasupra Bisericii lui Isus”! Circul a continuat toată ziua, în toate parohiile Arhiepiscopiei Tomisului.

Teodosie: “Mulțumim bravilor jandarmi, că ne apără de balaurii care amenință libertatea Bisericii lui Cristos!”.

Prea multe nu sunt de spus. Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. Încă o dată, așa fel cum a făcut-o permanent în acest an, Î.P.S. Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a sfidat total legile și reglementările Statului Român și chiar hotărârile ierarhiei superioare din Biserica Ortodoxă Română. Sărbătorirea Bobotezei la Constanța (oraș și județ) a încălcat fără scrupule absolut toate regulile antiepidemice pe care autoritățile competente și responsabile ni le-au impus: mii de oameni, peste 5-6 mii (deși cifrele false comunicate de Jandarmerie erau de doar 2.500) numai în Portul Tomis (dintre care doar cei din primele rânduri purtau mască), s-au călcat în picioare, pur și simplu, în portul turistic Tomis și, ulterior, pe arterele principale ale orașului Constanța. Teodosie a mărșăluit într-o caleașcă cu cai negri (ca la dric), apoi cocoțat, precum zeul Bachus, pe butoaiele din căruțele trase de boi și măgari (măgărușii au fost aduși din localitățile Pecineaga, Moșneni și 23 August, toate din județul Constanța, iar patru boi au fost sosit tocmai de la Brașov, alții din Tulcea), cu colaci de pîine la urechi și pe creștet.

Iar aceste încălcări ale regulilor antipandemice au continuat, din ordinul lui Teodosie, în toate parohiile din județ, așa cum au fost inaugurate încă de alaltăieri, de către „Tomitan” însuși, la Hârșova, pe malul Dunării. După mega-„show”-ul de la Constanța, Teodosie a mai avut programate ieri „concerte” la Ovidiu și la Techirghiol.
ÎPS Teodosie a dat asigurări că „rânduielile Bisericii rămân aceleași“, indiferent de contextul epidemiologic. De asemenea, arhiepiscopul a precizat, printre altele, că „apa sfinţită va combate şi bolile şi să biruim orice boală“: „Apa sfinţită va combate şi bolile şi să biruim orice boală. Să nu mai fiţi stăpânăţi de frică, ci de entuziasm. Dumnezeu biruieşte bolile. M-am sfătuit cu autorităţile. Nu suntem în tensiune. Tradiţiile din Constanţa sunt unice“.

Jandarmii găzari din 10 august 2018 au fost, ca de obicei, foarte sfioși față de Teodosie. Mai suntem un stat LAIC? 

Cei 250 de jandarmi prezenți la evenimentul desfășurat în condiții evident ilegale au fost de la deja celebra (pentru atrocitățile comise în 10 august 2018, în Piața Victoriei, din București) Brigadă-Mobilă “Tomis”. Ca întotdeauna în ultimul an, acești militari de la Interne nu numai că nu și-au făcut datoria, aceea de a împiedica încălcarea regulilor oficiale de prevenire a răspândirii noului coronavirus, ci chiar l-au sprijinit pe Teodosie să-și bată, încă o dată, de lege. Nu ne mai miră, demult. Chiar ieri, șeful jandarmilor constănțeni comunica public, oficial, că restricțiile antipandemice (de pildă numărul maxim admis pentru adunări ale populației, 100 de personae) nu s-ar aplica manifestărilor religioase!

Poliția (atât cea națională, a Ministerului de Interne, cât și aceea locală, din subordinea Primăriei) a fost, tot ca de obicei, aproape inexistentă.

Abia ieșită din carantină, Constanța înregistrează deja o periculoasă recreștere a indicelui de infectare!

Atât județul Constanța, cât și municipiul omonim, au fost, de la debutul pandemiei, printre cele mai afectate de Covid-19, din întreaga țară. Orașul Constanța și alte 10 U.A.T.-uri (din 70 în total) au fost și, unele, încă mai sunt în carantină. Reședința municipiului de județ abia a ieșit, pe 1 ianuarie, din această carantină.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate aproape 27.000de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, aproape 650 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt peste 300 de persoane internate.

Ieri, de Bobotează (6 ianuarie), incidența pe municipiul Constanța era de 4,26 (1.332 cazuri active), și pe județ de 2,87 (2.209 cazuri active). În data de 5 ianuarie, conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSP, Tudorel Ene, incidența pe municipiul Constanța a fost de 4,22 (1.318 cazuri active), și pe județ este 2,76 (2.124 cazuri active). Pe 4 ianuarie 2021, incidența pe municipiu fusese de 4,25 /1.000 de locuitori, iar pe județ de 2,75/1.000 de locuitori. Așadar: în recreștere!

 

Surse foto: adevărul.ro-constanța (1-3), europa.fm (4)
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
OMD MAMAIA
IMPExpert Birotică și Papetărie

Editorial

„Nu am nicio reținere
scris de Mircea Lungu
în legătură cu experimentul schimbărilor care se vor petrece”. Amorțitor, în plină lumina unei conferințe de presă, glasul ofici(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii