Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Parteneriat pentru câinii de rasă comună între Primăria Municipiului Constanța și Animal Society

Parteneriat pentru câinii de rasă comună între Primăria Municipiului Constanța și Animal Society(159)

ONG-ul Animal Society și Primăria Constanța au pus bazele unei colaborări valabile pentru gestionarea într-un mod uman și profesionist a situației câinilor fără stăpân din oraș începând din acest an.

Proiectul va consta într-o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. În premieră, Animal Society va desfășura si un recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța. În paralel cu sterilizările, Animal Society va construi o comunitate solidă de cetățeni care își doresc schimbarea modului cum tratăm animalele, prin mai multe programe de sprijinire și responsabilizare a cetățenilor, dar și prin implicarea echipei de terapie cu câini „ex-maidanezi“ a Animal Society în proiect. Creșterea semnificativă a numărului de animale adoptate din Constanța constituie și ea un obiectiv major.

Prima etapă a proiectului va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.

”Speram de mult să putem încheia un acord cu primăria Constanța, pentru că suntem conștienți de mulți ani de situația disperată a animalelor fără stăpân de pe întreg litoralul, iar Constanța este probabil cel mai mare focar de suferință în acest sens. Împreună, însă, am convingerea că putem transforma Constanța, dintr-un oraș problemă, nu doar într-un exemplu național și european, ci și într-o sursă zero a schimbării în bine în toată zona de sud-est. Putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța în egală măsură, dar nu o putem face singuri, ci doar cu sprijinul și implicarea constănțenilor ”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

“Prin sterilizarea masivă pe care o vom începe vom stopa înmulțirea necontrolată a cățeilor, iar adăpostul îl vom transforma într-o casă primitoare. Beneficiem de suportul prețios al organizației Animal Society și le mulțumesc frumos pentru asta. Sunt convins că în acest demers vor veni alături de noi și alti iubitori de animale”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte