Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PRIMARUL CHIȚAC DĂ SEMNE CĂ AR VREA SĂ SE LEPEDE DE FELICIA OVANESIAN! PRIMUL SEMN: ATACUL DUR LANSAT DE PRESA PRO COMĂNESCU-GSP...

PRIMARUL CHIȚAC DĂ SEMNE CĂ AR VREA SĂ SE LEPEDE DE FELICIA OVANESIAN! PRIMUL SEMN: ATACUL DUR LANSAT DE PRESA PRO COMĂNESCU-GSP...(1629)

Cristian Hagi publica în ziarul domniei sale un articol foarte interesant despre viața și activitatea doamnei Felicia Ovanesian, city managerul lui Vergil Chițac, primarul Constanței. De ce este el atât de interesant? De ce merită să fie semnalat ca un eveniment publicistic? Din foarte multe motive.

În primul rând, avem de-a face cu o premieră jurnalistică: tăierea moțului Feliciei Ovanesian în locul de unde, până mai ieri, își trăgea seva puterii! Adică o critică zdrobitoare a doamnei city manager! Se simte de la o poștă că materialul este croit pe surse directe și de specialitate. El seamănă mai mult cu un chestionar care conține doar răspunsurile și nu și întrebările, care oricum nu iți sunt de folos. Este pentru prima dată când citesc un material critic, care și-a tras esențialul din “anturajul” miliardarului Gabi Comănescu, patronul GSP, unde se petrec doar lucruri pozitive! Am zis “anturajul”, pentru că este semnat de domnul Hagi, un fel de responsabil cu imaginea grupării respective! Doctorul ciocănitoare, căruia i se spune și “sanitarul pădurilor editoriale”. În definitiv, pe cine interesează că nu toți angajații de la GSP își primesc la timp salariile! Dau și eu un exemplu, că altă rimă nu am găsit! Un subiect banal.

În al doilea rând, Felicia Ovanesian nu este un personaj anonim în zonă. Ba, dimpotrivă...Cine spune că nu o cunoaște pe doamna city manager, atunci, rezultă că nu a auzit nici de Vergil Chițac! Poți să zici de cine vrei, ce vrei! Dar în nici un caz că nu ai știut de Felicia Ovanesian! Fata cu chibrituri, care s-a aflat alături, în sensul strict electoral, de Chițac... Exact din momentul în care s-a pus în mișcare proiectul candidaturii sale la alegerile locale. Adică, vreau să spun, e vorba de ani de zile, timp în care Vergil Chițac s-a aflat în atenția miliardarului, și este exclus ca acesta să nu fi auzit de Felicia, veriga câștigătoare a candidatului preferat. Cu atât mai mult cu cât doamna Ovanesian nu este tratată ca o persoană oarecare, inclusiv de către Vergil Chițac!

Ce ne spune nouă această atitudine critică și tăioasă care răzbate din textul publicat sub semnătura cunoscutului jurnalist Cristian Hagi și nu sub “parafa” unui anonim! Această situație inedită în care se află Felicia Ovanesian, criticată fără menajamente! Ne spune că, dacă a ajuns în paginile respectivei publicații, cineva acolo, sus, nu o mai iubește! Ne spune că Felicia Ovanesian a deranjat pe cineva important cu spectacolul ei zgomotos! Cu inițiativele ei fără rost. Cu terasa de la Mio Caffe făcută praf. Roata. Panourile. Cu afacerile domniei sale. Corecte sau incorecte, nu știu, nici nu mă interesează! Dar, oricum, nu curg zdrențele de pe dânsa și atunci nu văd de ce nu ar renunța la postul de city manager, pentru a fi scos la concurs! S-ar mai stinge din polemicile și intrigile iscate în ultima vreme...Sau să-l ofere unui tânăr poate mai bine pregătit ca ea, dar fără noroc!

Felicia, fii și tu norocul cuiva, ca să te pomenească toti constănțenii! În situația dată, administrația Chițac s-a încărcat deja cu o primă “moștenire grea”! De câte ori va fi nașpa, adversarii politici ai PNL vor face trimitere la acest episod scandalos!

Merita domnul Chițac un asemenea sacrificiu? Dar doamna Ovanesian? Prea multe mofturi și pretenții în situația de criză în care ne aflăm la nivel național! Și prea mult zgomot pentru nimic! Prea multă gălăgie! Pai, Felicia, draga mea, tu nu ai auzit ce au cerut mahării orașului nostru? Cel puțin, până la vară, vor LINIȘTE! Adică SILANCE!

Nu vreau să reproduc opiniile unor liberali despre acest interminabil circ...Sunt și așa destule focare de scandal pe seama lui Vergil Chițac, contestat chiar și după câștigarea alegerilor! Bâlbâielile făcute în luarea unor decizii i-au diminuat serios capitalul politic, i-au afectat imaginea. Mai poate fi el prezumtivul candidat de succes la șefia organizației județene a PNL Constanța? Chițac coboară. În timp ce Felicia Ovanesian a ocupat tot spațiul mediatic, indiferent de postura în care se afla! Deși, paradoxal, cei doi sunt parteneri politici și reprezintă același partid! Dacă ar fi fost scoasă la înaintare, în forma în care se află acum, ar fi făcut ravagii! Nu ar fi fost mai bine oare ca domnul Chițac să se fi consultat cu cei care conduc PNL Constanța? De la înălțimea sa naturală, să-i bage și pe ei puțin în seamă! Nu, pentru că la acest nivel, Felicia nu se bucura de susținerea totală a liberalilor! S-a bucurat însă de recunoștința primarului, care a ajutat-o copăcel cu scărița de pluton să prindă un loc pe fotoliu lângă el! Cu un volan pe dreapta și cu unul pe stânga, ocupă tot spectrul politic!

Cu un asemenea parcurs, Felicia Ovanesian s-a crezut pesemne îndreptățită să adopte un comportament agresiv, pe care unii l-au confundat cu o tentativă de a-l ignora pe primar și de a se impune ca lider. Cristian Hagi cunoaște mai bine felul de a fi al doamnei Ovanesian și ne explică pe larg reacțiile acesteia...Pregătirea efectivă a candidaturii 2024!? Important de știut este cine a dat ok-ul pentru publicarea materialului! Sigur, știu, domnul Hagi, dar totuși…

Dacă subiectul rămâne de actualitate, vom afla cui și de ce îi este frică de Felicia Ovanesian! De ceva vreme, practic, de când scandalul de la Primăria Constanța a luat amploare, se spune că Vergil Chițac ar fi tentat să renunțe la serviciile Feliciei Ovanesian, dar ceva îl oprește să o facă...Este una dintre povestirile în care primarul riscă să își prindă oricând urechile! Dacă nu scapă de echipa de zgomote, pentru că mai sunt și alți “veterani de război”, care așteaptă și ei să primească o medalie!

Apropo, că tot vorbeam despre liniște...Cum zicea Toma Caragiu într-o scenetă? Citez: Silance. Please, SILANCE! Regula nu este valabilă numai în tenis!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii