Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE

MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE(1668)

Din tot ceea ce face un primar, consider eu, trebuie să extragem esența. Ce înțeleg eu prin esență? E simplu. Esența este cetățeanul. Totul se învârte în jurul lui...Și încă ceva. Contează și ceea ce rămâne după domnia sa, ca primar. Ceea ce rămâne concret în urma lui. Adică imaginea orașului, a localității. Și nu numai. Nivelul de trai al respectivei așezări, cota de optimism, pentru o populație protejată din punct de vedere social și economic. Contează foarte mult poziția în care lași Primăria. În picioare sau trântită la pământ, precum o cabină de telefon vandalizată!

După un mandat la Primărie, Valentin Vrabie a schimbat profund fața orașului Medgidia. I-a ridicat cota. Când spui că pleci sau te întorci de la Medgidia, automat ești întrebat ce noutăți mai sunt, ce s-a mai construit, etc. Unii aruncau cu noroi și primarul se străduia sa reducă vacarmul celor obsedați de schimbul de fesuri. Știți chestia aia cu interesul…

Modernismul a pus stăpânire pe oraș. Făcăturile de tot felul au ajuns la groapa de gunoi. Se vorbește iarăși cu competența necesară despre cultură. Medgidia își reface funcțiile vitale. Medgidia lui Vrabie se întărește. De departe, se vede că Primăria Medgidia stă pe picioarele ei. Și încă bine...Deci nu are datorii! Bun Vrabie ăsta, nu-i așa! A luat Primăria de la un cap la altul și a curățat-o de datorii! În timpul ăsta, cei care au îndatorat-o au avut tupeul să participe la alegerile locale! Cu alte cuvinte, Vrabie se lupta să recupereze ce se mai putea recupera și contracandidații păguboși erau scutiți de răspundere, ca să poată candida din nou!

Cum așa? Uite așa! Există o tabără adversă care continuă să-i pună bețe în roate primarului! Concluzia părții: “Tot ce-i bun și performant trebuie înjurat!”

Dar Valentin Vrabie merge mai departe și fără susținerea celor cocoțați pe garduri…Pentru binele orașului, a bătut palma cu PNL. Din același motiv, PNL a bătut palma cu Vrabie. Cine spunea că Valentin Vrabie este un inadaptabil în politică? Cine spunea că nu se înțelege cu liderul Huțucă? Cine spunea ca nu este dorit în PNL? De când s-a alăturat liberalilor, a mai câștigat încă un mandat! Un moment important în derularea evenimentelor de pe plan local. Diverși indivizi, din firea lor nostalgici, continuă tactica hărțuirii primarului prin metodele diabolice ale defăimării...Încă mai speră să-l dea jos! Nu am întâlnit nicăieri oameni care să înjure că au primit ceva trainic și util! De pildă, o fabrică. La Medgidia, se construiește una nouă!

PSD strâmbă tot timpul din nas. Așa se întâmplă când pierzi alegerile, devii mai exigent! Regizorul tuturor relelor și belelelor în teritoriu este același ca și în anii trecuți, PSD! Dezmembrat din toate încheieturile, PSD Medgidia arată ca după război. Chiar război a fost! Cei care au falimentat PSD din punct de vedere moral, că financiar nu este treaba noastră, au dispărut în munți! Nu sunt munți la Medgidia? Nici partizani? Mă miram eu de ce nu-i ia nimeni pe ăștia la întrebări! Dacă-mi amintesc eu bine, la Medgidia, în fruntea PSD se afla prințesa Luminița de Borangic, dacă nu cumva m-a lăsat memoria! Ei bine, prințesa face alergie la tot ce construiește primarul!

Când lucram la “România libera”, am făcut o anchetă pe șantierele de construcții locuințe din Medgidia! În mai multe apartamente noi, la cheie, am găsit în loc de oameni și civilizație, oi și măgari! Mai mulți măgari. Primar era Mircea Pintilie, PSDR, care părea că se înțelege foarte bine cu chiriașii! Pe atunci, Medgidia arăta jalnic! Când vreau sa fac unele comparații, plec de aici, de la nivelul cel mai de jos posibil. Adică de atunci. Păi, se compară Medgidia măgarilor lui Pintilie cu Medgidia modernă a lui Vrabie?

 

 

Comentarii

Ioan B.
14-01-2021
N-am mai fost în Medgidia de aproape 20 de ani, așa că iau de bune informațiile referitoare la realizările și nerealizările primarilor, însă nu pot să nu mă întreb: Autorul articolului n-o fi aflat că s-a terminat (cam de multișor!) campania electorală?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii