Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CA ȘI CASA PĂRINTEASCĂ, PORTUL CONSTANȚA NU SE VINDE!

CA ȘI CASA PĂRINTEASCĂ, PORTUL CONSTANȚA NU SE VINDE!(737)

Cineva a aruncat o grenadă ofensivă în curtea CN Administrația Porturilor Constanța, direct sub biroul lui Florin Goidea, învestit, de curând, în funcția de director general. Bomba, una destul de glumeață pentru timpurile pe care le trăim, a explodat cu un anunț de zile mari. Portul Constanța - scos la vânzare! Așa au găsit unii de cuviință să-l întâmpine pe Goidea. Cu o perdea de fum peste bunele sale intenții și cu suspiciuni de genul “Portul Constanța, la vânzare!” La cererea intriganților otrăviți, au fost împinși în față trompetiștii instruiți să transforme activitatea portuară într-un talcioc de prost gust! La nevoie, apasă până la fund pe pedala propagandei de defăimare bine ticluită care a făcut din portuar un golan, un bișnițar și atât..Care a făcut din Traian Basescu un legendar băutor cu multe cuburi de gheață, doar pe considerentul că a fost comandant de navă! Îmi pare rău, dar Traian, cu care am fost prieten până a ajuns președintele României, era un adevărat artist la băute. Îl avantajează simțul umorului foarte dezvoltat și râsul lui molipsitor. Nici Florin Goidea, noul director al APMC, nu a scăpat de furia și mârlănia celor care bat pasul pe loc, croind scenarii aberante din categoria struțo cămilelor. Citez: “Se vinde Portul Constanța!”

În ciuda stării de alertă în care ne aflăm, sub presiunea comentariilor apărute în presă, Goidea nu se pierde cu firea! M-am deplasat până la biroul domniei sale să văd și eu cum arată un om tare precum stânca..Cum se manifestă un profesionist care nu datorează promovarea sa partidului. Nici nu bagatelizează momentul, ignorând răzbunarea chinezului, dar nici nu o ia în tragic, cum procedează cei promovați la păcănele și care își dau singuri peste picioare cu diverse obiecte contondente Adică instabili din punct de vedere profesional. De fapt, aici se măsoară diferența de gabarit din punct de vedere profesional, criteriu de care Portul Constanța are în prezent mare nevoie. Observ că, după acest episod menit să destabilizeze activitatea portuară, s-a lăsat liniștea specifică retragerii diversioniștilor cu coada între picioare.

Eram convins că nici Goidea nu o să scape de scenariștii de serviciu, care, într-o primă fază, au vrut să-i ia pulsul. Să vadă dacă se sperie. Și dacă da, cum face... Dar nu cred că domnia sa a fost luat prin surprindere, fiind un om cu foarte multă experiență, pe picioarele lui, ceea ce înseamnă stabilitate. Mare lucru, o stabilitate dată de pregătirea sa profesională de excepție. Pentru domnia sa, lupta abia a început! Portul Constanța nu se află la prima diversiune de acest gen. Sunt destui cei care au anumite interese să denigreze portul, comparat de cand mă știu cu tot felul de asociații mafiote fără identitate, cu contrabandiștii lui pește etc. Ei există, dar nu au capacitatea să cumpere portul. Nici măcar pe bucăți, pentru ca nu avem ambalaje pe măsură...Și asta, dacă ar fi să luăm în serios intențiile “băieților deștepți”, mânați de interese grele...Goidea a ținut, în discuția purtată cu mine, să dezmintă spusele răutăcioase ale celor care susțin că portul este învechit, depășit, un loc unde se desfășoară activități minore..Câtă mâzgă au unii în cap! Ăștia nu au nici măcar puțină inspirație de moment! Culmea prostiei, să denigrezi în plină campanie de modernizare, când se schimbă fierul vechi cu cel nou! Când se schimbă liniile uzinale! Da, liniile uzinale ale CFR, pe care Marcu, directorul general din epoca pesedistă a APC., intenționa să le scoată la mezat! Acum vorbim de programe noi de dezvoltare la CFR. Dacă încăpeau pe mâinile oamenilor lui Mitrea, ministrul Transporturilor de atunci, cu siguranță, Portul Constanța era vândut până acum…

Dar nu am scăpat de cârcotași nici în timpurile noastre zis moderne... Se vehiculează o asemenea fak news, exact în momentul în care instituțiile abilitate internaționale declară Portul Constanța ca fiind cel mai important port de cereale! Anul acesta, cel mai mare trafic înregistrat.

Pe contraatac, Goidea ripostează cu tolba plină de argumente pro Portul Constanța. Noul director general este un aprig apărător al imaginii, în fapte și vorbe, portului! Din păcate, rar mai întâlnești asemenea oameni dedicați!

În general, în ultimii ani, portul a fost scos tot timpul la ruleta politică! S-au dus tot timpul lupte pe viață și pe moarte între marile partide care au tratat portul ca pe pomul lăudat și în care politicienii vremii s-au cățărat. Vechi, vechi și nefuncțional, dar se bat politicienii pe el!!! Pesediștii între ei, ca la Verdun, cândva, liberalii cu pediștii lui Mironescu și Banias etc. Cum le striga Laurențiu Mironescu liberalilor lui Hașotti? Citez: “Ca sa luați portul, trebuie să treceți peste cadavrul meu!”

Deși ar fi câștigat de unul singur orice negociere posibilă, Florin Goidea a preferat să parcurgă, până la funcția de director general al APC, traseul corect al concursurilor. Cu rezultatele obținute, a închis gura tuturor! Domnia sa este de părere că adevărații specialiști trebuie să ocupe primele rânduri ale activităților portuare. Cu profesionalismul care-l caracterizează, Florin Goidea poate schimba decisiv soarta Portului Constanța, pentru a deveni, așa cum a declarat, “principala poartă din est spre Europa!”

 

Credit foto: www.republica.ro

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI "CU GURA" !
scris de Lucian Cristea
George Măndilă. Consilierul de război "cu gura" al primarului Vergil Chițac. L-am văzut la un post TV. Dorința, dar neputința! Când(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?
  • NU AM SĂ-I UIT NICIODATĂ PE CEI CARE MI-AU DĂRUIT UN MINUT DIN VIAȚA LOR!
  • Constanța privește către mare
  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT