Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Reconfirmarea relațiilor europene de calitate ale municipiului Constanța

Reconfirmarea relațiilor europene de calitate ale municipiului Constanța(229)

Astăzi a avut loc o discuție online între viceprimarul municipiului Constanța Ionuț Rusu și viceprimarul municipiului Brest / Franța, domnul Fortuné Pellicano, în cadrul căreia au fost trecute în revistă principalele domenii și proiecte de cooperare.

Domnul Fortuné Pellicano a exprimat disponibilitatea Primăriei municipiului Brest de a identifica un proiect cultural comun între Constanța și Brest de tip repetitiv care să reprezinte un model de colaborare instituțională în cadrul viitoarei Strategii culturale a municipiului Constanța 2021-2031, precizând că va sprijini demersul de elaborare a Strategiei respective cu expertiza pe care o deține în domeniu orașul Brest. Cei doi viceprimari au discutat oportunitatea colaborării în proiecte culturale care să promoveze imaginea lui Anatol Magrin, primul fotograf al Constanței și al Dobrogei, consul onorific și de carieră al Franței la Constanța / în România. Domnul Fortuné Pellicano a promis întregul sprijin al administrației orașului Brest pentru dezvoltarea altor proiecte de colaborare în domeniul cultural și educațional. Domnul Fortuné Pellicano a apreciat inițiativele Primăriei municipiului Constanța în domeniul cultural, precizând că acest domeniu se adaugă astfel domeniilor tradiționale de cooperare (social și umanitar).

Au fost abordate, de asemenea, teme de colaborare în domeniul sportiv, social, economic și academic. Părțile au convenit să acorde mai multă atenție promovării dimensiunii maritime a ambelor orașe-port (care “reprezintă ADN-ul specific”, Fortuné Pellicano), eventual prin celebrarea în comun a sărbătorilor marinărești la Constanța și Brest. Domnul viceprimar Ionuț Rusu a evidențiat, în acest sens, expertiza locală de amplitudine în domeniu deținută de ambele orașe partenere, care poate genera noi inițiative bilateral de calitate.

S-a convenit intensificarea schimbului de bune practici în domeniul valorificării bazelor sportive. S-a decis continuarea cooperării actuale în domeniile social, umanitar și academic.

Domnul Fortuné Pellicano a precizat că obținerea, de către orașul Brest, a statutului de membru al Asociației franceze a Consiliului orașelor și regiunilor Europei / AFCCRE, va crea noi oportunități de relaționare între cele două orașe. S-a convenit reluarea schimbului de vizite îndată ce criza medicală Covid-19 o va permite. În calitate de președinte al Grupului de lucru România – Franța, domnul Fortuné Pellicano va promova bunele relații dintre Constanța și Brest la nivel național, cu ocazia viitoarelor reuniuni ale grupului. Prima dintre acestea va avea loc online la 10 martie a.c., cu tema schimbului de bune practici în domeniul combaterii, la nivel local, a crizei medicale Covid-19.

Potrivit domnului Fortuné Pellicano, “prietenia dintre orașele noastre, veche de circa 30 de ani, capătă acum un sens – prin proiecte concrete în multiple domenii”. Domnul viceprimar Ionuț Rusu a punctat totodată valoarea cooperării, precizând că cele două administrații sunt pregătite pentru noi colaborări de durată.

Orașul Constanța și orașul Brest au relații de înfrățire încă din anul 1993, iar în anul 2015 aceste relații au fost reconfirmate prin semnarea unei Înțelegeri de cooperare. Dinamica și calitatea colaborării sunt apreciate de către ambele părți la superlativ.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI "CU GURA" !
scris de Lucian Cristea
George Măndilă. Consilierul de război "cu gura" al primarului Vergil Chițac. L-am văzut la un post TV. Dorința, dar neputința! Când(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?
  • NU AM SĂ-I UIT NICIODATĂ PE CEI CARE MI-AU DĂRUIT UN MINUT DIN VIAȚA LOR!
  • Constanța privește către mare
  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT