Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Mihai Lupu:

Mihai Lupu: "O țară puternică se bazează pe comunități puternice"(742)

" EUROPA ÎNCEPE LA CONSTANȚA

Vechea democrație reprezentativă care se referă doar la guvernare nu este la înălțimea sarcinilor secolului XXI . Guvernarea participativă condusă de liderii locali din mediul universitar, mediul de afaceri si societate civilă este viziunea mea despre puterea urbelor care se extinde dincolo de puterea guvernamentală tradițională. Puterea trebuie distribuită către rețele inteligente locale capabile sa asigure dezvoltarea și să rezolve problemele cetățenilor.
 

Pentru prima dată in istoria modernă a Constanței, putem spune si a României, viitorul va fi determinat de personalități locale, lideri autentici din mediu de afaceri, universitar, din mediul societății civile si al administrației.
Cele 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție precum și alte capitaluri locale, naționale si internaționale dedicate proiectelor publice, trebuie să fie absorbite rapid pentru a putea genera bunăstarea și dezvoltarea rapidă de care constănțenii au nevoie.
Încă de la preluarea mandatului, principala preocupare a fost de a pune la punct un mecanism agil, performant și racordat la oportunitățile deschise de instituțiile internaționale pentru a putea atrage fondurile necesare dezvoltării economice durabile.

Pentru a putea accelera dezvoltarea durabilă, mecanismele de atracție trebuie să fie descentralizate, si cel mai important sa fie direcționate de elitele locale. Pentru asta, am propus in această săptămână consilierilor județeni inițierea celui mai important mecanism de dezvoltare durabilă, o instituție care va determina schimbarea de paradigmă a dezvoltării economice a județului nostru.

Acest mecanism este Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța - o instituție dezvoltată de constănțeni, proiectată pentru performanță, un agregator de expertiza locală care va aduce alături cei mai buni specialiști din domeniile propuse. Direcțiile strategice vor fi create si supervizate de Consiliul liderilor locali si implementate de un aparat tehnic.

ADDJC va fi principalul braț economic strategic al regiunii pentru conducerea comunității, oferind supraveghere și îndrumare prin liderii noștri cheie din afaceri, universități, filantropie si administrație, contribuind la prioritizarea alocării resurselor și la valorificarea investițiilor în acele programe și instituții care ar putea determina cel mai bine dezvoltarea regională.

Îmi pasă să punem în mișcare toate planurile pe care le-am conturat împreună și este foarte important să punem la punct și să implementăm cât mai rapid strategia de dezvoltare durabilă pentru următorul deceniu liberal de la malul mării.

NATO începe la Constanța. Odată cu implementarea ADDJC si UE poate începe tot la Constanța." 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MĂI, ANIMALO!
scris de Lucian Cristea
În timpul Congresului PNL, o jurnalistă de la PRO TV a fost agresată de câțiva activiști liberali aflați într-o misiune de(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii