Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Primăria municipiului Constanța celebrează, împreună cu partenerii, Ziua Brâncuși

Primăria municipiului Constanța celebrează, împreună cu partenerii, Ziua Brâncuși(238)

La 19 februarie se celebrează în România, prin lege, începând cu anul 2015, “Ziua Brâncuși” ca sărbătoare națională legală lucrătoare. Potrivit legii, în această zi, autoritățile locale și centrale vor putea organiza diverse manifestări cultural-artistice sau, după caz, pot sprijini organizarea acestora.

Primăria municipiului Constanța organizează cu această ocazie, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, un Program comun de activități cultural-educaționale menite a celebra personalitatea lui Constantin Brâncuși.

Principalele activități:

-Prezentarea mesajului ministrului culturii Bogdan Gheorghiu cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși. Mesajul va fi prezentat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța.

-Prezentarea și promovarea filmului documentar "Constantin Brâncuşi, între Pământ şi Cer pe Calea Sufletelor", producție Trinitas TV. Filmul va fi prezentat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța și pe paginile de web ale mai multor unități școlare din municipiul Constanța.

-Prezentarea și promovarea filmului documentar "”Brâncuși sau școala de a privi”. Filmul va fi prezentat pe site-ul Primăriei municipiului Constanța și pe paginile de web ale mai multor unități școlare din municipiul Constanța.

-Susținerea unor lecții-dezbatere pe tema destinului artei lui Brâncuși, la trei unități de învățământ din municipiul și județul Constanța: Colegiul Național de Arte “Regina Maria” Constanța, Colegiul Național “Mihai Eminescu” Constanța și Liceul Teoretic “Carmen Sylva” Eforie Sud.

Primăria municipiului Constanța salută, de asemenea, desfășurarea de activități și acțiuni culturale organizate cu această ocazie de alte instituții de cultură din municipiul și județul Constanța:

-Asocierea Centrului Cultural Județean Constanța la Programul național de celebrare a Zilei Brâncuși al Ministerului Culturii prin promovarea, la intrarea Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, pe un ecran cu o suprafață de 5/3 m, a unui film documentar ce conține imagini cu operele lui Brâncuși. Proiecția acestor imagini se va realiza pe parcursul întregii zile și nopții de 19 februarie, iar fațada Centrului va fi luminată în alb. Filmul respectiv este realizat de către echipa Serviciului Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor și va fi postat pe pagina oficială de socializare a Centrului Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”.

-Expoziție tematică “Brâncuși în bibliotecile din Constanța”, organizată de Biblioteca Judeteană „Ioan N. Roman” Constanța. Vor fi expuse cărți despre Constantin Brâncuși existente în patrimoniul Bibliotecii; expoziția va fi organizată în holul central de la parter al instituției și va fi fotografiată și postată pe pagina de Facebook a Bibliotecii.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI "CU GURA" !
scris de Lucian Cristea
George Măndilă. Consilierul de război "cu gura" al primarului Vergil Chițac. L-am văzut la un post TV. Dorința, dar neputința! Când(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?
  • NU AM SĂ-I UIT NICIODATĂ PE CEI CARE MI-AU DĂRUIT UN MINUT DIN VIAȚA LOR!
  • Constanța privește către mare
  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT