Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
FABULA SIE. NU STAȚI CU SPATELE LA LEUL RĂNIT!

FABULA SIE. NU STAȚI CU SPATELE LA LEUL RĂNIT!(369)

 Am remarcat cât de repede se depreciază unii politicieni după pierderea puterii. De asemenea, am înțeles și alte fenomene. Puterea este un drog. Sigur, nu spun o noutate, dar vreau să confirm și eu acest lucru din experiența trăită în preajma unor personaje promovate pe criterii de gașcă sau de partid, tot aia e! Cunosc persoane blajine care s-au transformat în fanatici ai Puterii! Vor și dumnealor sus...Mai ales de când Felicia Ovanesian a ajuns sosia feminină a primarului Chițac! Alte fenomene și cauze vitale care trebuie reținute.

De ce se țin unii cu dinții de putere și sunt în stare de orice ca să o conserve în dreptul lor?
De ce, indiferent de culoarea politică, toți politicienii sunt o apă și-un pământ? Acesta fiind în continuare rotund.
De ce sângele pesedist apă nu se face? Chestiunea asta, cum sa zic, am ințeles-o destul de târziu! Știu că, într-o zi, am asistat la un exercițiu fizic în care mai mulți pesedei învățau cum să se acopere unii pe alții…

Apropo, mai știe cineva de ăia gata acoperiți? Văd că nu mai vorbește nimeni despre ei! Nici direct și nici sub acoperire...După ce liderul PSD Constanța a cunoscut ce înseamnă înfrângerea, a crescut valoarea șutului aplicat în fund. S-a mărit viteza sa de reacție. A fost modernizat și chiar ecologizat. Ați studiat radierea politică? Într-un minut ai apărut pe scena politică, într-un minut ai dispărut!

Cazul Felix Stroe. Ce a fost și ce a ajuns! Vicepreședintele Comisiei pentru controlul activităţii SIE din Parlamentul României! La așa numire, îmi vine-n minte replica lui Băsescu: “Băi, ce îmi plac glumele ăstora!” Păi, la câte s-au scris, în ultimii ani, pe seama presupusului său trecut securist, de funcția asta avea nevoie pentru imaginea sa, domnul Stroe! Altceva nu i s-a potrivit decât tichia SIE! Sunt atâtea domenii de activitate în care se pricepe și se descurcă Felix Stroe! Chiar la SIE l-au repartizat?

De sunat sună frunos, nu zic nu...Felix-SIE. Frumos, dar gălăgios dacă se mai rupe ceva în PSD! Sau i se mai pune ceva la cale și noi nu știm? Poate că SIE are nevoie de experiența liderului pesedist, dar, din punctul meu de vedere, nu prezintă nici un avantaj pentru Stroe...Dimpotrivă. Ținând cont de obiectul de activitate al comisiei SIE, se poate spune că, în privința domnului Stroe, numirea seamănă cu una cu dedicatie. Nu știu ce calcule își fac unii pe seama lui Felix Stroe, dar este vizibil că se dorește izolarea acestuia în Parlament și cumințirea sa! Și nu numai. Teama există. Felix Stroe este în continuare liderul PSD Constanța și se bucură de sprijinul mai multor activiști de partid. Sunt și indivizi care spun că este bine sa stai departe de un leu rănit! Dar, în mod deosebit, nu stați cu spatele la el! Nu consider nimic exagerat.

În fapt, Felix Stroe este victima propriilor sale orgolii și din aceasta cauză a crezut prea mult în steaua lui. Parlamentul nu este pentru Stroe, învățat să comande, dispună, zburde etc. și să nu dea socoteală nimănui! Ori de cate ori s-a pus de un puci în PSD, la București, liderul constănțean a obținut victorii vremelnice, ministeriate de scurtă durată și o carioca de la Ministerul Transporturilor!

Conducătorii partidului l-au ținut doar în rezervă, ca să conducă echipa de zgomote de la Constanța. Fruntaș al PSD! Asta reprezintă acum pentru opinia publică din județul Constanța domnul Stroe! Un fruntaș al PSD care răspunde de SIE! În fața căruia, cand i se spunea “Generalul”, tremurau toți activiștii funcționari și dădeau în bâlbâială toți președinții de organizații...A mobilizat în timp record toți primarii PSD ca să-l dea jos pe Țuțuianu din fruntea CJC ! Și l-a dat! Exact atunci când se credea invicibil și cel mai tare din parcările lui Cattani, cândva, “sperietoarea” lui “de serviciu”, exact atunci a început prăbușirea firească, după ce a încălcat regula jocului în partid!

Ultima lui victimă a fost Horia Țuțuianu, pe care nu a reușit să-l îngroape, cu toate că a pus la cale un veritabil puci împotriva sa! Aud acum, dar nu mă mai miră nimic pe lumea asta!, că cei doi fruntași ai PSD s-au împăcat, ca o nouă dovadă că sângele de partid apă nu se face sub cupola Parlamentului! În opinia mea, o împăcare politică formală, pot să spun, care nu-i avantajează pe nici unul dintre ei! Dacă Felix Stroe nu se comporta precum Brutus cu Horia Țuțuianu!, poate că domnia sa s-ar fi aflat și acum in funcțiile pe care le-a deținut! A vrut să rămână de unul singur la Putere și și-a prins degetele în roata vieții, fără să țină cont că ea se învârtește încontinuu...Ambițiile nescrise ale lui Felix Stroe, dorința lui aprigă de a-i da o lecție colegului său l-au aruncat în groapa pierzaniei!

După ce ți-ai dat singur cu dreptul în stângul, la ce iți mai folosește, mă întreb, o împăcare formală cu dușmanul tău de moarte! Ba, dimpotrivă, nu este bine sa stai cu spatele la leul rănit!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI "CU GURA" !
scris de Lucian Cristea
George Măndilă. Consilierul de război "cu gura" al primarului Vergil Chițac. L-am văzut la un post TV. Dorința, dar neputința! Când(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?
  • NU AM SĂ-I UIT NICIODATĂ PE CEI CARE MI-AU DĂRUIT UN MINUT DIN VIAȚA LOR!
  • Constanța privește către mare
  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT