Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ  RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?

NAVA “AMIRAL KIȚAC” S-A SCUFUNDAT. CINE EFECTUEAZĂ RANFLUAREA PARCĂRILOR AFLATE LA BORD?(1458)

Nu știu eu de ce am senzația că parcările din Constanța miros a petrol, când vine vorba de prețuri aberante, taxe cât pentru o ranfluare, când vine vorba de o parcare, o banală parcare! Explicațiile primarului Chițac privind prețurile parcărilor în orașele din țară emană un soi de umor marinăresc, atunci când sunt “cotcodăcite” de domnia sa. Dacă o parcare, generic vorbind, a provocat atâtea și atâtea bătălii, ciocniri cu deschidere la mare, ce ar fi însemnat disputa pentru o platformă de foraj marin în zilele ei bune!

Sunt calcule meschine care țin de un anumit caracter și de o anumită viziune față de amărășteanul constănțean și nu numai.... Constănțean care trebuie derutat teribil în privința credibilității PNL!

Prima păcăleală a fost oficializată de curând. Felicia Ovanesian primar în locul lui Vergil Chițac, un elogiu adus onorificilor de pretutindeni, dar mai ales celor de la noi. Înainte de a intra pe teren, la încălzire, Felicia Ovanesian știa de tactica de joc în privința parcărilor? Auzise despre prețurile halucinante care fuseseră vorbite? Eu zic că da, de vreme ce a făcut pereche la proba parcări cu Cattani...Dacă te iei după descrieri despre natura moartă, ești tentat să privești lucrurile superficial. Deși, fie vorba între noi, parcările au generat întotdeauna cafturi sângeroase, revoluții de cartier, castaniade nesfârșite. Și acum, să-i mai pui și să liciteze, război și dezbinare, clar!

Pe baricadele parcărilor nu a fost niciodată pace! Și nu avea cum să fie tocmai acum, când PNL a intrat într-un prelungit culoar al normalității. Un minim exemplu. Dacă-i tragi parcarea de sub picioare, constănțeanului i-ai luat pur și simplu aerul! Poți trăi fără aer? Desigur, nu. Poți exista fără parcare, mai ales în orașele mari? Niet. Și atunci cum se face că domnul Chițac se comportă ca și cum nu ar fi auzit în viața lui de aceste grave chestiuni sociale! E vorba de soarta locurilor de parcare. Nu știu de ce am senzația că parcările din Constanța seamănă cu o pompă de benzină, dacă mă iau după miros.

Revin la prețurile aberante calculate pentru închirierea unei parcări. Sunt prea deștepte pentru Cattani. El este pus doar să le transpună în practică cu zecimale cu tot. “Eminența cenușie” este altcineva. Are un singur țel: productivitate maximă, inclusiv din piatră seacă, cu dublă impozitare, ce simplu și frumos! Ehei, unde sunt sms-urile de altă dată?

Când nu a avut cu ce se lăuda onorificului primar Chițac, drept răsplată că l-a numit în schema Primăriei Constanța, Cattani a pus repede și el, de o parcare. Una recondiționată. Am tot întrebat care este obiectivul principal al domnului Chițac la debutul său în fruntea Primăriei Constanța. Unii mi-au făcut cu ochiul, alții au mimat ghilimelele…

Când am întrebat de afacerea cu parcările, mi s-a reproșat că abordez într-o manieră neserioasă problemele grave ale orașului! Doar îmi venea și mie pe limbă o replică a lui Birlic din “D-ale carnavalului”. Citez: “Fac scandal!” Nu mai este nevoie. Acum fac scandal pe bune cei care consideră că la alegeri au fost trași pe sfoară ca în povestea cu leopardul.

Una au votat, alta au căpătat. Parcări. Sunt mai mult decât necesare, nu contest, dar ce fel de parcări? Și la ce prețuri? Și ce zone... Chiar acum am primit o informație de ultimă oră. Nava de mare tonaj “Amiral Kițac” s-a scufundat în zona “Gât de găină”! Cine o ranfluează pentru a salva cele câteva mii de parcări aflate la bord ?

Comentarii

ciclop
04-03-2021
e plina ochi , de pute ca trebuie sa mergi cu batista la nas sau cu msca de gaze , de atatia "" ghinarali si hamirali " in timpm de pace !!cu ei aparam noi tara !! vorba ceia "la placinte inainte la razboi inapoi"

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii