Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
Polaris M Holding: Fie că recunoaștem sau nu, deciziile pe care le luăm zilnic au un impact asupra planetei

Polaris M Holding: Fie că recunoaștem sau nu, deciziile pe care le luăm zilnic au un impact asupra planetei(193)

Problema prevenirii generarii de deseuri este destul de greu de solutionat la nivel global pentru ca nu putem influenta deciziile oamenilor, insa la nivel individual putem adopta anumite masuri pentru a reduce cantitatea de deseuri. Mai putine deseuri generate inseamna mai putina poluare si mai multa curatenie pe strazi, in paduri sau in alte spatii publice. Mai multa reciclare inseamna mai putine deseuri depozitate la rampa de gunoi.

𝗖𝘂𝗺 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗲𝘂𝗿𝗶:

1️⃣ Evita sa cumperi articole din plastic de unica folosinta. Investeste in articole 𝗿𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 precum: o sticla de apa, o cana de cafea, o sacosa de cumparaturi, recipiente pentru mancare.

2️⃣ Gandeste-te de doua inainte de a achitiona un produs. Traim in era consumerismului si in fiecare zi gasim produse ”la reducere” si, astfel, avem tendinta de a cumpara chiar daca nu avem nevoie.

3️⃣ 𝗥𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗲𝗮𝘇𝗮 produsele, ofera-le o noua destinatie.
De ex: - transforma o o pereche de blugi cu ajutorul accesoriilor;
-un borcan din sticla poate fi transformat intr-o vaza;
-un Pet poate deveni un recipient din care se hranesc pasarile. Si exemplele pot continua.

4️⃣ 𝗖𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁 deseurile si depoziteaza-le in locuri special amenajate. Colectezi separat si deseurile se tranforma in obiecte noi, astfel se economisesc resursele necesare productiei unui obiect nou.

5️⃣ Evita sa cumperi cantitati mari de produse alimentare pe care stii ca nu le vei consuma. In acest mod eviti ca aceste alimente sa se transforme in deseuri.

#refoloseste #recicleaza #redu #colecteazaseparat
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii