Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget finanțe a Camerei Deputaților:  Bugetul alocă o sumă record pentru investiții publice

Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de buget finanțe a Camerei Deputaților: Bugetul alocă o sumă record pentru investiții publice(298)

💯⬆️ ,,Bugetul pentru anul 2021 a fost construit în contextul crizei sanitare, al crizei economice generate de pandemia COVID-19 şi al dezechilibrelor macroeconomice majore acumulate în anii premergători crizei. Să nu uităm că politicile prociclice promovate de PSD în anii 2017-2019 au eliminat orice spaţiu fiscal, care ar fi fost deosebit de util României în perioada crizei. Să nu uităm că, în anul 2019, rapoartele Comisiei Europene atrăgeau atenţia că România este statul UE cel mai vulnerabil din punct de vedere economic, în cazul declanşării unei crize economice.

⬆️ În ciuda contextului intern și internațional, bugetul pe 2021 acoperă toate obligațiile financiare ale statului: sistemul public, pensiile majoritate cu 14%, alocațiile majorate cu 20%, asistența socială, cheltuielile sanitare și descentralizate. Mai mult, bugetul alocă o sumă record pentru investiții publice. Vorbim de 62 miliarde lei direcționate către proiecte majore: autostrăzi, porturi, aeroporturi, care vor contribui la relansarea economiei.
Guvernul, în 2021, nu majorează nici un impozit și nici o taxă, nu instituie nici o taxă nouă, ba chiar păstrează facilitățile pentru operatorii economici din 2020.

💯⬆️Indicatorii de bază pe care a fost construit bugetul pe 2021 ne dau garanția că putem avea o creștere economică solidă. Estimăm un PIB mult mai mare decât în perioada anterioară pandemiei, o creștere economică de 4,3%. În funcție de performanțele guvernului, creșterea ar putea fi mai mare. O inflație medie anuală mică: 2,4%, păstrează relativ constantă puterea de cumpărare a românilor. ” 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii