Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DE CE TACE FELICIA OVANESIAN?

DE CE TACE FELICIA OVANESIAN?(1200)

După scandalul declanșat de programul aiuristic PARCAREA, conducerea Primăriei Constanța arată ca o fanfară dezorganizată pusă pe fugă, cu instrumente cu tot, de o furtună spontană izbucnită în grădina de vară. Toți fanfaragiii își caută pe jos, prin apă, partiturile. Da, partiturile și nu partitura. Ați ascultat vreodată cum sună un trombon folosit în fugă? Vă recomand “gâfâita” de Bach. Sau o vioară trasă de păr? Până la urmă, au abandonat toate instrumentele.

Cu o excepție. Vergil Chițac, dirijorul, și-a păstrat muzicuța cu schimbător cu care ne-a vrăjit în campania electorală. Și tot cu ea, ne vrăjește pe seama Programului PARCAREA, o veritabilă parodie a zilelor noastre.

Subiectul este mai mult decât hazliu. Specialiștii Primăriei Constanța, incapabili să ordoneze câteva parcări banale, dau roată obiectivului, dar se poticnesc la preț! Totuși, o parcare este doar o parcare, nu o sondă din Dallas, ca să câștigi nemăsurat! Lipsește ceva din peisaj.

Constat cu surprindere că Felicia Ovanesian este pe zi ce trece din ce în ce mai puțin vocală! Contrar metabolismului său personal! Fiind coautoare la Programul PARCAREA, s-a acoperit de ridicol, umăr lângă umăr, cu Catani! De la un cap la celălalt, un eșec total! Ghinion nemțesc. Dacă ar fi numai ghinion, mă rog...Dar mai este vorba și de necunoașterea obiectului de activitate, nepricepere totală în administrația locală.

După PARCAREA, programul zilnic al Feliciei. Dimineața, intonarea imnului de stat, vocea a doua cu un băiețel care face același lucru pe televizor! Programul PARCAREA: scurtă pomenire, chiar dacă toată lumea îi suflă în fuste de parcă ar fi Bricul Mircea cu un amiral la bord...Scena clasică din Titanic, cu cei doi facând o cumpănă. Nimeni nu mai respiră. Liniște totală.

Până la eșecul parcării, doar Felicia vorbea! Ea centra, ea dădea cu capul...Cum mai striga dumneaei texte preluate de la haiducul Șaptecai, care a rămas fără ei...Citez: “Mă urc pe ei!” Pe care ei? Pe mișeii care nu au înțeles că adevăratul primar este Felicia! Dacă a văzut că e nașpa cu parcările, a lăsat-o mai moale cu strigăturile și cu lauda de sine.

De ce tace Felicia Ovanesian? Colegul său de program, Horia Constantinescu, e capul răutăților, pus intenționat să joace acest rol! Cataniiii? Catani în veșnicul său rol! Iar natura, cum să zic, natura, s-a dat peste cap de-a binelea! Ce repede se schimbă locurile în politică! Încă o parcare ratată, și gluma cu Felicia devine de-a dreptul sinistră!

Câtă toleranță să mai suporte și orașul ăsta în care numele comisarului Cattani, insușit fraudulos pe vremuri de șeful OPC, sună ca o manea! Primarul Chițac, într-o criză acută de imagine, a apelat la “Nufărul politic” de la Dobrogea TV. Nu este vorba despre Zeus Băsescu. Oglinjoară, oglinjoară, cine-i cel mai tare parcagiu din țară? Primarul Chițac arată ca un nou-născut! Acum taie 2 lei și marele program PARCAREA e același!

Și totuși, de ce tace Felicia? Să se fi speriat la primul cutremur din interior? Cine și când va fi sancționat, vreodată oare? Și restul e tăcere...

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii