Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI

PRIMARUL CHIȚAC ȘI-A TRAS CONSILIER DE RĂZBOI "CU GURA" !(360)

George Măndilă. Consilierul de război "cu gura" al primarului Vergil Chițac. L-am văzut la un post TV. Dorința, dar neputința! Când vine vorba de unii jurnaliști care-l critică  pe dom' primar, din dorința de a se alinia cu planetele care îl pupă în fund pe Chițac, calcă presa în picioare!

Încă un consilier în slujba primarului Chițac! Un nou Bond 00, care este des confundat (și ușor) cu însemnele unei pretinse “instituții regale”, numită Buda. Încă, un presupus “specialist”, bun în toate cele, pentru gloria primarului Constanței!

S-a umplut Primăria Constanța de consilieri! M-am așezat cu fundul pe o scrumieră cu picior și a început unul să strige disperat și să îmi arate ecusonul de consilier! Scuzați, pardon! Înțeleg că noul consilier, dar care poartă aceeași pălărie ca primarul, a fost cooptat printre primii în echipa lui Chițac, dar, bănuiesc, din considerente de tactică personală, l-au scos abia acum la lumină…

Da, la lumină, am zis bine, pentru că omul activează mai mult în subteranele Primăriei Constanța. Deocamdată, colecționează copite de cai morți, copite de cai de dar, care nu se caută la dinți, ca să încropească și el un dosar incriminator la adresa presei. Oficial și pe scurt, “învățăcelul” trebuie să urmeze întocmai și la timp sfaturile consilierului. Doar de aia îl plătește învățăcelul...Nu îl plătește? Îl plătim noi? O să râdeți, și bine faceți, se mai întâmplă și invers!

În cazul nostru, Chițac a făcut cu consilierul său ceea ce știe el cel mai bine să facă -instrucție de front și mult zgomot pentru nimic! Și fără consilieri, putea striga de unul singur, ca ultimul supraviețuitor de pe Titanic, că presa îl șicanează! Și-a trimis bătăușul în vorbe la înaintare, ca să-i împroaște cu noroi pe toți jurnaliștii la grămadă...

Pe misiune încredințată. Una foarte importantă. Desființarea presei care îl critică pe primarul Chițac și care, astfel, îl sabotează prin tot felul de vorbe deșucheate. În acest context deșucheat, scoaterea pamfletului în afara legii!
Fac o paranteză. Nu am auzit ca vreun alt amiral de pretutindeni sau comandant de oști să se smiorcăie cu urme de salivă pe manta, pe motiv că presa nu-i dă pace! Și să umble cu pâra peste tot, pe la toți, cu rima adecvată prinsă în băț. Ca să spună că presa îl șantajează pe motiv că, dumnealui, Vlad Țepușcă, le-ar fi tăiat contractele de publicitate! Cine? Primarul? Păi, Domnia sa nu a tăiat o găină în viața lui!

Și acum, în plină “pandalie”, luptă de unul singur, ba nu, alături de Felicia, cu presa hoață și imorală, care a încasat de la stat sume astronomice!, zic ei. O fi încasat poate imaculatul domn consilier, că l-au dat unii în gât după ce a ieșit la TV să ne spună și el cât de coruptă este presa! Dacă Măndilă stătea în banca lui și nu încerca să imite un câine care latră, luptător împotriva corupției rămânea!

De curiozitate, întreb și eu, de câți consilieri are nevoie primarul Chițac ca să poată coborî sau urca treptele Primăriei Constanța? De câte sfaturi are domnia sa nevoie ca să deschidă ușa instituției pe care o conduce? Că doar nu suntem la Centrala Nucleară de la Cernavodă, unde ai nevoie de un ghid, dacă nu cunoști geografia locului! Oricum, cu toată gașca de consilieri cu care s-a înconjurat, în relația cu presa dovedește o totală lipsă de diplomație!

De altfel, Chițac nu a făcut niciodată un secret din antipatia pe care o poartă jurnaliștilor!!! Cât privește armata coborâtă din pod, la loc comanda!


 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii