Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
Ziua Mondială a Apei 2021 -  ,,Prețuirea apei”

Ziua Mondială a Apei 2021 - ,,Prețuirea apei”(210)

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. Prima celebrare a acestui eveniment în țara noastră și în întreaga lume a avut loc în 1993.

Ziua Mondială a Apei sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare privitor la cele 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă și are în vedere luarea unor măsuri pentru a soluționa criza globală a apei. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este sprijinirea realizării Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) 6: apă și canalizare pentru toți până în 2030.

Tema campaniei anului 2021 este ,,Prețuirea apei” și generează un dialog public global pe rețelele sociale despre modul în care oamenii știu să aprecieze corect apa și multiplele ei utilități. Scopul este crearea unei înțelegeri mai cuprinzătoare a modului în care apa este apreciată de oameni diferiți în contexte diferite, astfel încât să putem proteja această resursă prețioasă pentru toată lumea. Rolul apei în gospodării, școli, locuri de muncă și unități de îngrijire a sănătății este esențial. În plus, serviciile ASI - apă, salubritate și igienă - adaugă, de asemenea, valoare sub forma unei mai bune sănătăți, în special în contextul pandemiei COVID-19.

Mesajul central al campaniei este conceput spre a încuraja oamenii să-și împărtășească poveștile, gândurile și experiențe cu privire la valoarea apei. Colectate din conversațiile #Water2me de pe social media, o selecție reprezentativă de comentarii și opinii va fi compilată într-un document despre ce înseamnă apa pentru oamenii din întreaga lume. Documentul va fi disponibil pe www.worldwaterday.org începând din 22 martie 2021.

Apa înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Aceste conversații sunt despre ceea ce înseamnă apa pentru fiecare dintre noi. Cum este apa importantă pentru casa și viața de familie, mijloacele de trai, practicile culturale, bunăstarea, mediul și comunitatea în care trăim.

Îndemnul www.worldwaterday.org este ca fiecare dintre noi să ne înregistrăm și să sărbătorim diferitele moduri în care apa ne aduce beneficii vieții, putem aprecia în mod corespunzător apa și o putem proteja eficient pentru toată lumea.

,,Spune-ți poveștile, gândurile și sentimentele tale despre apă

ALĂTURA-TE CONVERSAȚIEI

Vrem să auzim de la tine!

Spune-ne ce înseamnă apa pentru tine.

Distribuie-ți opiniile pe rețelele sociale.

Etichetează-ți postarea cu #WorldWaterDay și #Water2me.

Vocea ta va ajuta la modelarea campaniei Zilei Mondiale a Apei 2021 și va forma un document despre ceea ce înseamnă apa pentru oamenii din întreaga lume‘‘.

Material tradus și adaptat de către ARBDD

 

 

Mai multe informații pe: www.worldwaterday.org

 

Despre ARBDD
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.

 

Date de Contact: Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării-Str. Portului Nr. 34A, Tulcea Telefon +40240518945; +40 240518924, Fax +40240518975; e-mail arbdd@ddbra.ro

Website: http://www.ddbra.ro/


  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii