Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
evenimente
MOARTEA UNUI PRIETEN - PETRE ȚUȚUIANU !

MOARTEA UNUI PRIETEN - PETRE ȚUȚUIANU !(1700)

Ca jurnalist, după 40 de ani de activitate, în cazul meu, nu te alegi cu nimic din ceea ce spun clevetitorii că ai...Averea mea constă în câteva prietenii rezultate din conținutul muncii efectuate pe teren, în miezul realității înconjurătoare, acolo unde ai șansa să cunoști personaje cu adevărat interesante, să trăiești experiențe inedite. Și, mai ales, să cunoști oameni, cu O mare, între oameni. De aceea nu ne-am pierdut definitiv toate speranțele! Pentru că mai avem încă oameni de valoare.

Din păcate, unul dintre ei ne-a părăsit! De astăzi, sunt mai sărac! L-am pierdut pe Petre Țuțuianu! Un domn în adevăratul sens al cuvântului. Un om deosebit! După o viață întreagă dedicată muncii, constănțenii știu care este valoarea acestui om. Meritul său principal: a dat dovadă de curaj în momentele în care, și nu au fost puține la număr, s-a opus celor care aveau ca obiectiv personal vânzarea Litoralului la tarabă!

Într-o zi, am poposit în biroul domniei sale de la S.C. Eforie Nord, unde se întețise furtuna declanșată de Mona de Freitas-Bivolaru, un cuplul “nășit” de PSDR.
Ne aflam în vara fierbinte a scandalului cu gruparea pesedistă Mona de Freitas, cuplul “baroneasa-Bivolaru”, implicat în tot felul de inginerii financiare. Inginerii prin intermediul cărora puseseră mâna pe mai multe hoteluri din Eforie Nord. A fost unul dintre subiectele “tari” la care am lucrat câteva luni de zile. În tot acest timp, am colaborat excelent cu Țuțuianu senior, un bărbat bine, înalt și voinic, bine pregătit profesional. Într-o perioadă destul de tulbure, când Adrian Năstase îl însoțea pe Bivolaru la Tribunal, organizând mitinguri de susținere baronesei, Țuțuianu senior a avut curajul să mă primească în biroul său la mai multe discuții. În timp ce alți domni, inclusiv din conducerea județului, se ascundeau în hotelul Belona sau pe unde apucau!

De atunci, nimeni nu ne-a despărțit! Chiar dacă ne-am văzut mai rar, amândoi din cauze medicale, am vorbit tot timpul la telefon...Cunoscând veleitățile sale în diverse domenii, dar, în mod deosebit, în sectorul economico-financiar, am beneficiat de sfaturile sale și nu am greșit…

A murit Petre Țuțuianu!
Am acasă o fereastră mare. De câte ori sunt trist, privesc prin ea Universul meu personal format din amintiri cu cei dragi mie. Aici are și prietenul meu locul lui special. Azi am constatat că pomul care face prieteni este tot mai sărac! L-am pierdut și pe nea Petrică! Abia acum am înțeles cum coboară, ca un păianjen negru, singurătatea peste noi! Drum lin către stele!

Afară ninge cu fulgi mari. Până și cerul plânge!
 

Comentarii

MARIANA
29-03-2021
S- a dus la stele un OM ! Petrica Tutuianu a fost si va ramane in sufletul meu, ca un om implicat scolii, un adevarat prieten, un sot si un tata de exceptie! Mareu ma voi gandi la tine ca la un adevarat roman, un bun constantean! Dumnezeu sa te odihneasca !
Paul Pârvu
27-03-2021
Dumnezeu să-l odihnească, în pace!
TUTUIANU COSMIN
26-03-2021
A PLECAT PREA DEVREME DIN SANUL FAMILEI!!COVIDUL NU IARTA PE NIMENI,DUMNEZEU SA-L ODIHBEASCA IN PACE!!TE-AI DUS PREA DEVREME SUFLET BUN1!
romanul
24-03-2021
dumnezeu sa-l odihneasca in pace

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MĂI, ANIMALO!
scris de Lucian Cristea
În timpul Congresului PNL, o jurnalistă de la PRO TV a fost agresată de câțiva activiști liberali aflați într-o misiune de(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii