Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CATANGA

CATANGA(753)

Nu aveți nici un motiv să stați liniștiți, cetățeni! Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă în cimitirul Ghencea întrece până și imaginația unor minți bolnave! Marea artistă Catanga a avut parte de nenumărate onoruri la înmormântarea sa. Adică a fost plimbată cu sicriul prin cimitirul Ghencea, ținută ore în șir în mașină în loc de capelă, pasată de colo până colo...Aplauzele fanilor au fost reduse la tăcere. Prietenii și artiștii - lipsă. Fanfara s-a pierdut pe drum, dar măcar știm cu certitudine că, draga noastră Catanga, nu și-ar fi dorit așa ceva…

Autoritățile au vrut să scape cât mai repede de ea! Ar fi fost în stare să rezeme coșciugul de o băncuță din stația de autobuz și să o tulească, refuzând până și tradiționala colivă de adio!

Ce rău v-a făcut Catanga? Vă spun eu. Popularitatea ei ar fi scos foarte multă lume în stradă cu sau fără măști, iar popularitatea voastră cu măști ar fi fost anulată pe loc, dragi scamatori ai Puterii! În situații de răzmeriță și jale, politicienii se tem de marii artiști, pentru că au priză la popor...Ei transmit patriotismul adevărat chiar și printr-un cântec de inimă albastră!
“Eu în seara asta dacă o să mor, vreau să fiu lângă popor!”

Mai marii Puterii nici nu știu pe cine au îngropat! Vine vorba, pentru că de fapt au aruncat-o pur și simplu într-o groapă, mimând o luptă corp la corp imaginară cu virușii! Am văzut și am asistat la multe grozăvii în viața mea, dar asemenea orori pe timp de pace nu am pomenit! Marii interlopi, care au avut ghinionul să fie împușcați, au fost înmormântați creștineste, cu puhoi de lume și cu un respect pe care nu-l meritau...Criminalii, hoții...Până și trădătorii de țară au avut parte de onorurile lumii interlope...

Cât a fost în viață, Catanga ne-a bucurat inimile, ne-a făcut să iubim adevărata muzică lăutărească, ne-a încântat cu show-urile ei deosebite, pline de vervă și frumusețe. Am admirat-o nespus și nu aș fi crezut că va avea un final atât de trist. Problemele de sănătate și cele financiare au slăbit-o într-atât, încât eu cred că mai degrabă a murit de inimă rea. Din păcate, nu s-a lăfăit în privilegii. Adică nu a băgat-o nimeni în seamă. Mă refer la cei din fruntea țării. Doar când a fost chemată să le cânte grangurilor de partid și de stat...Mai marii partidului conducător nu au schimbat nimic în țara asta! Artiștii noștri, lăsați de izbeliște! Doar sindrofiile lor au păstrat ritualul! Cu lăutari! Cu lăutari!

Am fost invitat, cu ani în urmă, la petrecerea unor granguri din București. Acolo cânta Gil Dobrică de unul singur. Cânta demențial, dar a avut ghinionul să nu se numere printre preferințele muzicale ale unui mahăr dintre invitați!! Ca să-i facă pe plac individului, cu siguranță un parvenit de clasă, gazdele l-au izolat într-un soi de mic separeu, ca să nu i se mai audă vocea! L-au pus să cânte în continuare, dar fără spectatori! Vă imaginați de cât sadism erau în stare smintiții ăștia? Se distrau copios pe chestia asta!

Așa au procedat și acum păpușarii care au pus la punct aceasta mascaradă...Au plimbat-o pe Catanga în sicriu ca și cum nu îi găseau groapa, după ce, inițial, s-a spus că e musai să fie îngropată azi, sâmbătă și nu duminică, invocându-se pandmemia! După ce cortegiile unor interlopi căzuți la datorie traversaseră Bucureștiul cu un puhoi de lume după ele și cu Adi Minune dat la maxim în difuzoare!

Îmi este scarbă de toți politicienii români care nu au respect față de nimeni și de nimic în țara asta! Deunăzi, o hahaleră din tagma acestora spunea cu dispreț: “Mă piș pe presă!” Sunt convins că procedează la fel și cu cei care l-au votat...Alții se pișă pe oamenii de cultură și pe artiști, flămânzindu-i și batjocorindu-i! Iar când mor, îi aruncă pur și simplu în anonimat! RUȘINE!

Dar Catanga, celebra Catanga trăiește în inimile noastre și nu a fost singură azi, pentru că toți cei care au prețuit-o, dar nu au putut să-i aducă un ultim omagiu, s-au rugat, cu lacrimi în ochi, pentru sufletul ei...

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii