Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
TUPEU DE PALAZ

TUPEU DE PALAZ(510)

La noi, se știe, nu ești de meserie, dacă nu faci măcar o dată-n pălărie! Abia după ce ai trecut cu bine testul cu pălăria, un test foarte important, ești considerat șmecher cu atestat.

Ați văzut cât de importantă s-a dovedit a fi pălăria când s-a schimbat garda la Primăria Constanța...Nici până astăzi nu s-a găsit una pe măsura primarului Chițac! Stă toată ziua cu aia veche în mână, cu pălăria demodată și exagerat de mare, de parcă s-ar afla la un priveghi-maraton! Priveghiul-maraton presupune o singură probă. Să alergi de trei ori în jurul bisericii.

Mă întorc la subiectul Claudiu Palaz. Alegerile locale l-au măturat din elita politică teritorială. Minunea nu s-a mai produs! Sancțiunea pe care i-au dat-o alegătorii ar trebui să mă scutească de alte comentarii. L-au trimis la origini. Dar, pe de o parte, mi-era dor de un personaj simplist și hazliu. Legendele sale despre podul mergător, care își schimbă poziția în funcție de bătaia vântului, i-au determinat pe Frații Grimm să meargă la reciclare...Ploile cu energie electrică și apariția spontană a unor izvoare cu apă potabilă în perimetrul casei sale sau, mă rog, a unor rude apropiate, au rămas fără nici o explicație tehnică sau morală…

Dar pe cine mai interesează astfel de cazuri minore, când alții pun în scenă jafuri la drumul mare! Dar nici nu poți să îți permiți să dai altora, cu câteva clase peste tine, lecții de morală! Înțeleg că a existat o urgență ca domnul Palaz să iasă, în stilul său caracteristic, la atac împotriva liberalului Mihai Lupu, dar nici chiar așa!

Adică, întreb, tocmai domnia sa, Claudiu Palaz, s-a găsit să-i reproșeze lipsa de respect față de constănțeni? Palaz și respectul față de cetățean!, dacă nu cumva oprirea la trecerea de pietoni face parte din această ecuație…

Despre ce respect vorbim, respectul său în calitate de politician, când nu dai doi bani pe cei care te-au votat! Să fii apt pentru comunitate...Nu să te faci frate cu dracul de la PSD și să-i cazi preș în cale! Nu știu dacă Felix Stroe poartă ghiul pe degete, pentru că unora le place ca vasalii și subordonații, slugile, să le pupe mâna…

Dacă una ai spus în campania electorală și alta faci, se cheamă tot respect? O perioadă, nu știu cât, Claudiu Palaz a dispărut din calea noastră, dar nimeni nu s-a îngrijorat...De curând, a reapărut în peisaj ca simplu consilier ieșit dintr-o ceață densă, puțin crispat, dar hotărât să producă din nou mult zgomot pentru nimic!
Și pentru cine trage, cu noaptea-n cap, clopotele Claudel? Ei, bine, fiind în recuperare de notorietate, în condițiile în care PMP este deja poveste, Claudel a sărit la Mihai Lupu, căruia i-a adus un potop de critici răsuflate!

În opinia mea, domnul Palaz a făcut prea multe lucruri inutile ca să îndrăznească să-i taie calea lui Mihai Lupu! Nici nu este credibil, dacă luăm în calcul prestația sa politică din ultimii ani! Ca să-i reproșezi lui Lupu niște banalități, în condițiile în care ai susținut amplasarea unui catarg care să fie văzut până în Honolulu, dar care în fapt a fost plimbat de colo până colo, e chiar obrăznicie! Nu de alta, dar rețin că, la un moment dat, domnul Claudiu cocheta cu PNL...După ce nu i-a ieșit manevra, s-a năpustit realmente asupra liberalilor! Unde îi prindea, îi ardea! Desigur, cu mult respect…

Așa se manifestă un activist al PMP. Se supără pe sat și taie toate oile. Ați înțeles că Palaz este supărat în supărarea lui, pe Mihai Lupu, pentru o chestiune care nu are nici o legatură cu respectul față de cetățeni...Ci o situație locativă!

Și mai este o chestiune de reținut. Lupu muncește, Palaz clevetește!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii