Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
trafic auto
De marți, 6 aprilie,    străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu se transformă în artere rutiere cu sens unic

De marți, 6 aprilie, străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu se transformă în artere rutiere cu sens unic(319)

Studii de trafic realizate de specialiști au arătat că aceste măsuri vor ajuta la fluidizarea traficului în această zonă și implicit, la reducerea poluării. Astfel, începând de marți, 6 aprilie, pe cele 3 străzi se va circula astfel:

- pe strada Nicolae Iorga se va circula doar dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;

- pe strada Ion Rațiu dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

- pe strada Poporului dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Odată cu aplicarea acestor măsuri se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzii Poporului cu bulevardul Tomis, prin interzicerea virajului la stânga. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Prin instituirea regimului de sens unic, oprirea autovehiculelor va fi interzisă pe toate cele 3 străzi, însă Primăria Constanța lucrează la un proiect care presupune crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

NE ÎNTOARCEM ÎN EVUL MEDIU!
scris de Lucian Cristea
Trăiesc cu senzația că mă aflu într-un tren al timpului pierdut, care trece dintr-un tunel în altul, are o frecvență bună în mers(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii